Tgrt Haber
21 Ekim 2016 18:43

Keşif heyetine bomba atan şüpheli PKK'lı çıktı

Adana'da uyuşturucu davası için keşif yapan mahkeme heyetine el yapımı patlayıcı atan 25 yaşındaki Hayrullah Turan tutuklandı.

Keşif heyetine bomba atan şüpheli PKK'lı çıktı
keşif, heyet, bomba, pkk,

Adana'da uyuşturucu davası için keşif yapan mahkeme heyetine el yapımı patlayıcı atarak 2 memurun yaralanmasına neden olan ve daha önce terör örgütü PKK adına eylemlerine katıldığı belirlenen 25 yaşındaki Hayrullah Turan tutuklandı.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir uyuşturucu davası için hakim Serdar Tuna ile birlikte toplam 7 kişilik keşif heyeti, 17 Ekim'de Hürriyet Mahallesi'ne gitti. Keşfin sona ermesinin ardından araca dönen heyetinin üzerine çivi ve metallerle güçlendirilmiş el yapımı bomba atıldı. Bir avukatın patlayıcıyı görerek, 'bomba' diye bağırması ardından heyettekiler sağa sola kaçıştı. Minibüse isabet eden el yapımı büyük bir gürültü ile patlarken zabıt katipleri Cumali Karayiğit ile Görkem Saitoğlu ayaklarından hafif yaralandı.

PKK ADINA EYLEMLERE KATILMIŞ

Olayın ardından soruşturma başlatan Terörle Mücadele ekipleri bombalı saldırıyı düzenleyen şüphelinin PKK adına molotoflu eylemlere ve korsan gösterilere katılan Hayrullah Turan olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla yakalanan Hayrullah Turan suçunu itiraf etti. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hayrullah Turan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...