Tgrt Haber
22 Mart 2023 11:16 - Güncelleme : 22 Mart 2023 11:42

Diyarbakır'da nevruz etkinliğinde terör propagandasına soruşturma: 184 gözaltı

Diyarbakır'da dün düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK propagandası yapılmasına yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında PKK elebaşı lehine slogan atıp örgütün paçavralarını açan, polise taş ve sopa fırlatan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
Foto: İhlas Haber Ajansı
Diyarbakır,nevruz,terör

Foto: İhlas Haber Ajansı

Baharın müjdecisi nevruz için Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde dün etkinlik düzenlendi. HDP öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikteki terör propagandasına soruşturma açıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı ve örgütü simgeleyen bez parçalarının açıldığı etkinlikte şüphelilerin yakalanması için ekipler harekete geçti.

186 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü PKK'nın propagandasını yapma" ve "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 186 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

POLİSLERE TAŞLI SALDIRI: YARALILAR VAR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde HDP öncülüğünde dün nevruz etkinliği düzenlenmiş, etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li bazı milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştı.

Alanda zaman zaman terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılmış, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açılmıştı.

Etkinlik esnasında bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana gelmek isteyenlere polis izin vermemiş, bunun üzerine alandan güvenlik güçlerine taş ve pet şişe atılmıştı. Atılan taşlardan bazı polisler yaralanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...