Tgrt Haber
30 Ekim 2017 20:53

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi Taşeron işçilerin kadro haberi için zaman daralıyor. Hükümet kaynakları taşerona kadro için tarih sinyali verdi. Hemen her seçim döneminde en önemli gündem maddelerinden biri olmasına karşın bir türlü adım atılmayan taşeron konusunda hükümetin atacağı adımlar merakla bekleniyor. Taşerona kadro verilecek mi ? İşte hükümetin taşeron için işaret ettiği tarih. Detaylar haberimizde...

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi
taşerona kadro verilecek mi,taşerona kadroda süreç nasıl işleyecek,taşeron işçilere kadro verilecek mi,taşeron işçilere kadro için son aylar,taşerona kadroda hükümetin aldığı kararlar,taşeron çalışanlar,taşeron işçiler için,taşeron alımları ne zaman

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi Taşeron işçilerin kadro haberi için zaman daralıyor. Hükümet kaynakları taşerona kadro için tarih sinyali verdi.  Hemen her seçim döneminde en önemli gündem maddelerinden biri olmasına karşın bir türlü adım atılmayan taşeron konusunda hükümetin atacağı adımlar merakla bekleniyor. Taşerona kadro verilecek mi ? Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin soruya, "Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SON DAKİKA TAŞERON AÇIKLAMASI!

İşin özeti şu: Eğer biz 2002'deki gibi faiz ödeseydik, 1,9 katrilyon faiz ödeyecektik. Şimdi bizim ödediğimiz faiz miktarı üçte birin altına düştü. Cebimizde kalan 1,4 katrilyonla bu işleri yaptık.
Türkiye'yi 3 kat büyüttük. İşte AK Parti'nin 15 yılının özeti budur. Yeni senede taşeron mevzusu bitmiş oluyor.

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşerona kadro yasası hakkında görüşmeler devam ederken geçtiğimiz günlerde çalışmaların tamamlandığı duyurulmuştu. Peki süreç nasıl işleyecek? Taşerona kadro verilecek mi, sözleşme mi yapılacak, masa da görüşülen formüller nelerdir? İlk olarak masada kadro yerine sözleşmenin görüşüldüğü tahmin ediliyor. Bilindiği üzere artık kamu da kadro süreci sona erdi ve her şey sözleşmeye dönüştü. Bu sebepten dolayı taşeron işçilere de kadro yerine sözleşme yapılacaktır. Sözleşme süresinin bir yıldan üç yıla çıkması bekleniyor. Taşeron işçilerin yönlendirileceği bir kamu kurumu kurulabilir. Örneğin A belediyesinde çalışan taşeron işçi bu belediyede iş bittikten sonra işine son verilmektedir. Bu durumların yaşanmaması için tüm taşeron işçiler açılacak kuruma bağlanabilir ve bir yerde iş bittiyse açılacak taşeron kurumunun yeni yönlendireceği yerde çalışmaya başlayabilir. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda taşerona kadro verilmesi konusuna da değindi. Bozdağ, yaptığı açıklamada "Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeronla ilgili düzenleme yıl sonunda Meclis'e gelecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda taşeron konusuna soruları yanıtlayan Ağbal, bundan sonra da kamuda farklı noktalarda hizmet alımı yöntemiyle ihalelerin devam edebileceğini belirtti.

Mevcut hizmet alımı kapsamında çalışan personelle ilgili bir düzenlemenin yakın zamanda yapılacağını dile getiren Ağbal, "Bundan sonra sınırlı da olsa bu uygulama devam ettiğinde buna ilişkin yetki alıyoruz." dedi. Onlarca kamu kurumunun, yüzlerce taşra teşkilatının ayrı ayrı ihaleler yaptığını belirten Ağbal, burada kaynak kullanımında etkin olmayan işler yapıldığını ifade etti.

Uygulamayla kimsenin ücretinin aşağı çekilmediğini vurgulayan Ağbal, kamu kurumlarında aynı işi yapanlar bakımından ücretlerin aynı düzeyde olmasını amaçladıklarını bildirdi. Bu maddenin getirilmesinin "taşeronlarla ilgili düzenlemenin geciktiği anlamına gelmeyeceğini" ifade eden Ağbal, taşeron düzenlemesiyle ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını, düzenlemenin Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ve Bakanlar Kurulunda görüşülüp Meclise sevk edileceğini söyledi.Düzenlemenin yıl sonuna kadar Meclise geleceğini belirten Ağbal, "Uzun bir kanun olmayacak. Belki en fazla 20 maddelik çerçeve bir kanun olacak. Hızlı şekilde Meclisten geçeceğini düşünüyoruz." dedi.

"Kapsamlı bir çözüm paketi oluşturmayı hedefliyoruz"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar öteden beri yaptığımız bir konu. Çalışma Bakanlığı'mız da bu konuda bir çalışma yaptı. Öncelikle ekonomi koordinasyon kurulunda ardından bakanlar kurulunda çalışmaları bir araya getireceğiz. Kapsamlı bir çözüm paketini oluşturmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi

TAŞERON İŞÇİLER 657'Lİ Mİ OLUYOR?

Taşeron işçilerin kadroya geçmesi için bakanlık 3 formül üzerinde çalışıyor. Bakanlık yetkilileri ile temasta olan bir sendika başkanından edinilen bilgiye göre Bakanlık üç formül üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri; kamuda çalışan taşeron işçilerinin "özel sözleşmeli personel" statüsüyle istihdam edilmesi. Yeni statüde çalışanlar 4857 sayılı İş Kanunu'na değil 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabii olacak ancak sözleşmeler üç yılda bir yenilenecek. Yani çalışanların iş güvencesi olmayacak. Personel dilerse memur sendikalarına da üye olabilecek.

TAŞERONA ZAM GELEBİLİR

Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis'ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek.

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi

Başbakan sonbaharı işaret etti

Taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Gündemimiz gayet yoğun. Özellikle yaz aylarından sonra gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak. Ekonomi ile ilgili yeni programlarımızı uygulamaya koyacağız. Yaz sezonundan da istifade ederek hazırlık çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. Bu açıklama taşeron işçileri umutlandırırken, kadro konusunda sonbaharda adım atılacağı şeklinde yorumlandı.

Yeni taşeron alımları yolda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımları konusunda yaptığı açıklamada, taşeron işçi alımı yapılacağını belirtti. 46 bin 500 personel alımı yapılacağını ifade eden Bakan Akdağ, bu alımların 16 bin 500'ünün sağlık personeli, 13 bininin doktor, 17 bininin ise şirket personeli olacağını ifade etti. Ancak henüz bu alıma dair ilan yayımlanmadı.

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? | Taşeron işçilere kadro müjdesi Taşeron işçilerin kadro haberi için zaman daralıyor. Hükümet kaynakları taşerona kadro için tarih sinyali verdi.  Hemen her seçim döneminde en önemli gündem maddelerinden biri olmasına karşın bir türlü adım atılmayan taşeron konusunda hükümetin atacağı adımlar merakla bekleniyor. Taşerona kadro verilecek mi ? İşte hükümetin taşeron için işaret ettiği tarih. Detaylar haberimizde...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...