Tgrt Haber
23 Aralık 2022 09:36 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 09:51

YSK'da 5 ismin görev süresi doluyor! 2023 yılında yapılması planlanan seçimde takvim belli oldu

2023 yılının haziran ayında yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekiline yönelik seçim sürecinde takvim belirlendi. Buna göre seçimlerin 18 Haziran’da yapılması durumunda seçim takvimi 24 Nisan’da başlayacak ve adaylar 14 Mayıs’a kadar kesinleşmiş olacak. Öte yandan YSK'da görev süresi dolan 5 üyenin yerine yeni isimler belirlenecek. Seçimle gerçekleştirilecek sürecin yılbaşından sonra başlaması ve kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
ysk,seçim,cumhurbaşkanlığı

Seçimlere artık 6 aydan kısa bir süre kaldı. 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlerde takvim ise belli oldu. Buna göre seçim takvimi 24 Nisan 2023’te başlayacak. Partiler gösterdikleri cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi olan 29 Nisan’a kadar, 100 bin imza ile aday gösterme için son tarih 3 Mayıs oldu. Cumhurbaşkanlığı adaylarının kesinleşmesi tarihi ise 14 Mayıs olacak. Milletvekili listeleri ise 15 Mayıs’ta YSK’ya teslim edilebilecek.

YSK BAŞKANININ GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Yüksek Seçim Kurulu’nun 5 üyesinin görev süresi doluyor. Bunlardan birisi de YSK Başkanı Muharrem Akkaya. Yani 2023 seçimlerini Muharrem Akkaya değil yeni başkan yönetecek. YSK Başkanı dahil 5 üyenin görev süresi 24 Ocak’ta sona eriyor. Seçime gidecek olan YSK’ya Yargıtay’dan 3 Danıştay’dan 2 isim gelecek. YSK üyeleri için seçim süreci ise yılbaşından sonra başlıyor. Bu sürecin bu sefer uzamayacağı ve yeni üyelerin kısa sürede belli olması bekleniyor. Seçilen başkan 2023 yılındaki seçimleri yönetmiş olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...