Tgrt Haber
18 Ocak 2017 10:46

Adalet Bakanı Bozdağ: Reina saldırganı DEAŞ ile bağlantılı

İstanbul'da yakalanan Reina saldırganı ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,'DEAŞ ile bağlantılı olduğu ortada' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Reina saldırganı DEAŞ ile bağlantılı
adalet bakanı, bekir bozdağ,

Anadalu Ajansı Editör Masası'na katılan Adalet Bakanı Bozdağ, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili konuştu.  Bozdağ, "Bütün  imkanları seferber ederek, kameralardan tutun dijital verilere kadar en ince  detayına kadar değerlendirmek suretiyle teröristi adeta izlerine baka baka takip  ettiler ve neticede yakaladılar. Bu, polis teşkilatımızın büyük başarısıdır" dedi.Teröristin DEAŞ ile bağlantılı olduğunu belirten Bakan Bozdağ, "DEAŞ terör  örgütü ile bu eylemin bağlantısı güneş gibi ortada. Zaten ortaya çıkan şu ana  kadar bütün veriler de DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor" dedi.

'ADİL ÖKSÜZ'Ü SAKLIYORLAR'  

Darbe girişimi sonrası kayıplara karışan Adil Öksüz ile ilgili de konuşan Bakanı Bozdağ, "Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki Adil Öksüz,  darbe teşebbüsünde kilit rol oynayan isimlerden birisi. Elde edilen veriler  önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Adil Öksüz bu kadar saklanma becerisine  sahip birisi değil. Onun birileri tarafından saklandığını düşünüyorum" dedi.

YURT DIŞINA KAÇTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmayı başardığına ihmal vermediğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: "Adil Öksüz'ün kafasını bulunduğu yerden dışarı çıkarabilme şansının olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Ama eninde sonunda Türk polisi veya jandarması, güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteğiyle Adil Öksüz'ü saklandığı inde bulacak, onu da yargıya teslim edecektir. Ben Adil Öksüz'ün Türkiye sınırları dışına çıkmayı başardığına ihtimal vermiyorum. Çünkü olay oldu, hemen arkasından konu deşifre oldu, güvenlik güçleri harekete geçti ve Türkiye'nin bütün hudut kapıları ve dışarı çıkabilecek ne varsa hepsi bilgilendirildi ve tedbirler alındı."

'340 İLE 347 ARASINDA OYLA KABUL EDİLİR'

Arayasa değişikliği ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Bozdağ şunları dile getirdi: "Cumhurbaşkanlığı sistemi, doğası gereği siyasi  istikrar ve güçlü iktidar kuracak. Çünkü sistemin zorunlu sonucu, hangi seçime  giderseniz gidin seçimin sonunda birisi iktidar olacak, hem de güçlü iktidar  olacak, iktidar yetkisini de halktan alacak. O nedenle Türkiye'nin geleceği  bakımından bunun son derece büyük önemi var. Bugün Türkiye'de çift başlılıktan  kaynaklanan sorunları yaşamıyor görünebiliriz ama geçmişe dönüp baktığınızda  yürütmenin çift başlı olması çok büyük tartışmalara yol açtı. Anayasa değişikliğinin  340 ile 347 arasında bir oyla geçeceği şeklinde bir kanaatim var, ikici turda  herhangi bir olumsuzluk beklemiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...