Tgrt Haber
07 Aralık 2017 09:37

Erdoğan'dan Trump'a Kudüs tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına sert çıkarak, "Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar." dedi.

Erdoğan'dan Trump'a Kudüs tepkisi
trump,abd

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretinden önce Esenboğa Havalimanı'nda işçilere seslendi.

Erdoğan, "Bakanlarımız yoğun çalışmalar yaptı, en son birlikte bu çalışmaları değerlendirdik. Son olarak grup toplantımızda karar verdik. Allah mübarek etsin. 900 bin işçi bundan istifade ediyor. Artık benim sonun ne olacak diye bir şey yok. Yeter ki herkes kurallara uysun ve çalışmasını yapsın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taşeron işçi düzenlemesi" ile ilgili "Taşeron sorunu artık yoluna koyuldu. Atılacak adımlar planlandı, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"EY TRUMP, SEN NE YAPMAK İSTİYORSUN? BU NASIL BİR YAKLAŞIMDIR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın skandal Kudüs kararı ile ilgili, Türkiye saatiyle dün gece ABD Başkanı Kudüs ile ilgili açıklamada bulundu. Tekrar bu konuyu gündeme getirerek sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Kudüs Müslümanların Hıristıyanların ve kısmı olarak da Musevilerin ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar. Tabii ki bizim ilk kıblemizdir Mescid-i Aksa. Böyle bir adımı atmak dünyada bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun. Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için vardır. Trump haklıyım diyorsa yanılıyor." dedi.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...