Tgrt Haber
15 May 2023 14:33 - Güncelleme : 15 May 2023 14:33

Twitter'ın 'seçim' kararı sonrası Elon Musk'tan çok sert açıklama!

Twitter, 2023 seçimleri öncesinde Türkiye'nin talebiyle bazı içeriklere erişim engeli getirmişti. Sosyal medya şirketinin bu kararı yabancı basında da çok çetin tartışmalara konu oldu. Konuyla ilgili Twitter'ın Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk'tan ilk açıklama geldi.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Twitter'ın 'seçim' kararı sonrası Elon Musk'tan çok sert açıklama!
twitter,türkiye,seçim 2023,teknoloji

2023 seçimlerinden önce popüler mikroblog platformu Twitter, Türkiye'nin talebiyle bazı içerikleri kısıtlamıştı. Şirketin bu kararı hem Türkiye'de hem de dünyada büyük yankı uyandırdı.

Konuyla ilgili Elon Musk'tan da açıklama geldi. Kısa bir süre önce CEO'luğu Linda Yaccarino'ya devreden milyarder iş insanı, Bloomberg köşe yazarı Matthew Yglesias'in "Türk hükümeti,Twitter'dan bir seçimden hemen önce rakiplerini sansürlemesini istedi ve Elon Musk buna uydu" tweetine çok sert yanıt verdi.

ELON MUSK ELEŞTİRİLERE ÇOK SİNİRLENDİ

Musk paylaştığı tweette şu ifadelere yer verdi:

"Beynin kafandan mı çıktı Yglesias? Twitter'ın tamamen kısıtlanması veya bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılması arasında seçim yapılacaktı. Hangisini isterdin"

https://twitter.com/elonmusk/status/1657422401754259461

Elon Musk kısaca Twitter, Türkiye'nin taleplerini yerine getirmeseydi erişimi engellenirdi demek istiyor. Nitekim bu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kararında da belli. Düzenlemeye göre sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye'nin içerik kaldırma taleplerini en kısa sürede uygulamak zorunda. Aksi halde bant genişliği kademeli olarak daraltılıyor.

WİKİPEDİA KURUCUSU DA SESSİZ KALMADI

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales da tartışmalara dahil oldu. Wales, paylaştığı tweette Wikipedia'nin Türkiye'deki erişim yasağının Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırıldığını hatırlatarak "İfade özgürlüğünü bir slogan olarak değil de bir ilke olarak ele almanın anlamı budur." ifadelerini kullandı.

Twitter, bazı içeriklere getirdiği erişim engeli kararını "Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter'ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik" sözleriyle duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...