Tgrt Haber
08 Mart 2024 11:51 - Güncelleme : 08 Mart 2024 11:59

Bilim insanları bu kadınları konuşuyor! Onlara sahip olmak ayrıcalık ister

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalarda konu olan kadınlar ve özellikleri dünya çapında ses getirdi. "Gizli güç" çalışması altında yapılan bilimsel çalışmada ABD'li bilim insanları, ayrıcalıklı kadın kategorisini resmileştirdi. İşte kadınların sahip olduğu ayrıcalıklar...

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Bilim insanları bu kadınları konuşuyor! Onlara sahip olmak ayrıcalık ister
Kadın Psikolojisi, Cinsiyet Farklılıkları, Bilimsel Araştırma

ABD'li bilim insanlarının psikolojik olarak yaptıkları çalışmalarda erkeklerin kadınlara oranla aslında daha zayıf olduğunu gösteren bir çalışmaya imza attı. Stanford Üniversitesinde yapılan çalışmada kadınların sahip oldukları bazı özellikle sayesinde ayrıcalıklı oldukları ortaya çıktı. Araştırmada yer alan 500 kadına bazı sorular soruldu. 100 kadın ise psikolojik testten geçirildi. Bilim insanları kadınların sorulara verdikleri cevaplar şaşırttı. 

BİLİM İNSANLARI BU KADINLARI KONUŞUYOR! 

Yaşadıkları stres aşırı iş yükü karşısında kadınların olaya verdikleri tepkilerin çoğu dışarıdan duygusal görünür ancak aslında kadınların o anda motive olmak için ruhsal olarak kendilerini toparladıkları süreçtir. Bilim insanları kadınların saniyede duygularının değiştiğinin ekrana yansıdığı görüntüye şaşırdıklarını da ayrıca dile getirdi. Duygularda çok hızlı değişimin aslında güçlü bir duygu kontrolünün göstergesidir. 

Bilim insanları bu kadınları konuşuyor! Onlara sahip olmak ayrıcalık ister - 1. Resim

Bilim insanları kadınları baz aldıkları bu konuyla ilgili yaptıkları en detaylı konu ise doğum olduğunun altını çizdi. Doğum sırasında kadının gösterdiği gücün aslında 100 erkeğin gösterdiği güçten daha fazla olduğu söylendi. Kadınların doğum sırasındaki savaşının ne kadar güçlü olduğu görüldüğünde erkeklerin saygılarının artacağı da yine bilim insanları tarafından açıklanan konular arasında yer aldı. 

YILLARDIR YANLIŞ BİLİYORDUK!

Kadınların erkeklere oranla sezgileri daha fazla. Gördükleri yeri bambaşka bir hale getirmek detayları daha güzel hale getirmek kadınlara özel bir durum olduğu da yine bilimsel olarak kanıtlandı. 

Kadınların çok yüksek oranda konuşmasının nedeni de yine zekalarıyla alakalı olduğu belirlendi. Zeki kadınların fikirlerinin yoğun olmasından kaynaklı sürekli konuşarak çevrelerinde olan biteni kontrol etmeye çalışıyor. Araştırmada kadınların yaşadıkları sorunlar karşısında birine ihtiyaç duymadan aşamaya çalıştıkları için fikir üretme süreçlerinin daha yüksek olduğu ortaya çıkarıldı.

Bilim insanları bu kadınları konuşuyor! Onlara sahip olmak ayrıcalık ister - 2. Resim

Kadınlarda hormonal aktiviteye bağlı beyinsel faaliyetleri daha yoğun ancak daha dinamiktir. Erkekler olaylar karşısında kadınlara oranla daha sakin karşılasalar da yapmaları gereken konunun ne olduğu hakkında bir fikirlerinin olmadığı kanıtlandı. Kadınlar ise paniklemelerine rağmen ne yapacaklarını daha iyi bilirler. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...