Tgrt Haber
24 Ocak 2020 09:58

Arabaşı çorbası tarifi, Arabaşı çorbası yapımı ve En kolay Arabaşı çorbası nasıl yapılır?

İç Anadolu bölgemizin, en popüler çorbalarından biri olan arabaşı çorbası, özellikle Yozgat ilimizde oldukça meşhurdur. Yörelere göre tüketim şekillerinde acısı, azaltılmıştır fakat orijinal tarifinde bu çorba oldukça acıdır. Hamuru dilerseniz, günlük tarif uygulamalarınızda yapmayabilirsiniz. Bu şekilde hem çok daha hafif olacak hem de pratik olacaktır.

Arabaşı çorbası tarifi, Arabaşı çorbası yapımı ve En kolay Arabaşı çorbası nasıl yapılır?
Arabaşı çorbası tarifi, Arabaşı çorbası yapımı ve En kolay Arabaşı çorbası nasıl yapılır,

İç Anadolu bölgemizin, en popüler çorbalarından biri olan arabaşı çorbası, özellikle Yozgat ilimizde oldukça meşhurdur. Yörelere göre tüketim şekillerinde acısı, azaltılmıştır fakat orijinal tarifinde bu çorba oldukça acıdır. Hamuru dilerseniz, günlük tarif uygulamalarınızda yapmayabilirsiniz. Bu şekilde hem çok daha hafif olacak hem de pratik olacaktır.
Bu yemeği genellikle birkaç adet but ile yapmak daha iyi olmaktadır çünkü butlardan daha lezzetli ve daha yağlı bir su çıkmaktadır. Bu nedenle çorbanız da çok daha lezzetli olacaktır. Bunun yanı sıra tavuk göğüs etini de didiklemek oldukça kolaydır. Göğüs eti suyuyla da lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Bu bakımdan tavuk kullanımı size kalmıştır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İçinizi Isıtacak, İç Anadolu’nun Nefis Arabaşı Çorbası Tarifi
Malzemeler
•    Tavuğun herhangi bir parçası (2 adet tavuk göğsü olabilir)
•    1 yemek kaşığı salça
•    1,5 yemek kaşığı tereyağı
•    2 kaşık un
•    6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
Hamuru için malzemeler
•    1 litre su
•    10 yemek kaşığı un
•    Tuz
•    Pul biber

Hazırlanışı
1.    Bir karıştırma kabına 10 yemek kaşığı unu ve 2 su bardağı sıcak suyu, bir çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
2.    Bir tencereye, 3 su bardağı sıcak suyu, bir miktar tuzu ve hazırladığınız unlu karışımı ilave edin ve sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
3.    Kıvam alan hamuru, tabanını ıslattığınız bir borcama döküp düzleştirin. 3 ila 4 saat kadar bekletin.
4.    Bir tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağını alın ve eritin. Ardından üzerine 2 yemek kaşığı unu ilave ederek kavurun.
5.    Kavrulan unun üzerine, 1 yemek kaşığı salçayı ve bir miktar pul biberi ilave edip karıştırın.
6.    Üzerine 6 su bardağı tavuk suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
7.    Haşlayıp, didikleyerek hazırladığınız tavukları da çorbaya ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın.
8.    Dinlendirdiğiniz hamuru, borcamın içinde, baklava dilimler gibi dilimleyerek çorbanın yanına servise hazırlayın.
9.    Ardından çorbanız da servis tabağına alın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...