Tgrt Haber
04 Mart 2020 14:24

Baklava hamuru nasıl yapılır, ideal baklava hamuru tarifi

Baklava yapmak oldukça meziyet isteyen bir iş olarak bilinir ama inanın bu tarife birebir uyduğunuz taktirde baklavanızın olmama ihtimali azdır. Gerçekten deneyen herkesin büyük beğenisini toplamış bu tarif ile ister normal baklava isterseniz de büzgülü baklava yapabilirsiniz.

Baklava hamuru nasıl yapılır, ideal baklava hamuru tarifi
Baklava hamuru nasıl yapılır, ideal baklava hamuru tarifi,

Baklava yapmak oldukça meziyet isteyen bir iş olarak bilinir ama inanın bu tarife birebir uyduğunuz taktirde baklavanızın olmama ihtimali azdır. Gerçekten deneyen herkesin büyük beğenisini toplamış bu tarif ile ister normal baklava isterseniz de büzgülü baklava yapabilirsiniz.

Aşağıdaki tarif ile baklavanın yanı sıra patatesli, ıspanaklı, peynirli börek, tahinli kurabiye, katmer, muhallebili tatlı dahil birçok şey yapabilirsiniz.

Hamur işinde gerçekten uzman olmak istiyorsanız, sık sık hamur açmanız gerekmektedir. Bir süre son hamurun kıvamına, yumuşaklığına veya sertliğine hakim olmaya başlayacaksınız. Artık gözünüz kapalı bile hamur açar hale gelebileceksiniz. Bunun için korkmayın, tarife tam uyun ve besmele ile koyulun işinize.

Baklava hamuru tarifinin püf noktaları

  1. Baklava hamurunu hazırlamadan önce kullanacağınız tüm malzemelerin mutlaka oda ısısında olmasına özen gösterin. Baklava yapımına başlamadan önce tüm malzemeleri dolaptan çıkartarak bekletin.
  2. Sütün ılıtmayı ihmal etmeyin ve mutlaka çok yavaş yavaş ekleyerek her eklediğinizde yoğurarak eklemeye devam edin.
  3. Hamurunuz istediğiniz kıvamda değilse, örneğin bir miktar katı geldi ise o zaman çok az süt ekleyebilirsiniz veya hamurunuz bir miktar cıvık geldi ise de çok az un ekleyerek ideal kıvamı yakalayabilirsiniz.
  4. Baklava hamuru tariflerinin vazgeçilmez püf noktası sirkedir. Hamurunuzu hazırlarken içine bir miktar eklenen sirke, baklavanızın çok daha fazla kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamuru için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt

Hazırlanışı

  1. Süt hariç diğer tüm malzemeleri yani; 5 su bardağı unu, yarım çay bardağından biraz az sıvı yağı, 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, 1 paket kabartma tozunu, 1 yemek kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu bir yoğurma kabına alın ve sütü ılık hale getirerek yavaş yavaş karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın.
  2. Hamurun kıvamını ayarlarken çok az süt veya un ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru aralıksız 15 dakika boyunca yoğurun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...