Tgrt Haber
24 Ocak 2020 10:04

Bamya yemeği tarifi, Bamya yemeği yapmanın püf noktaları, Bamya nasıl yapılır

Bamya yemeği bazılarımızın sevmediği ama çoğunlukla fanatiklerinin de her halini tüketmekten hoşlandığı bir sebzedir. Bu yemeği, kıymalı veya sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yazın taze bamyalardan hazırlayıp temizleyerek, kurutabilir, sonra da bunları kışın dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde kullanarak bamya yemeği hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte, yazın hazırlayıp pişirdiğiniz bamyaları temiz cam kavanozlara doldurarak ağzını vakumladığınız kapaklar ile de uzun süre saklayarak dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Bamya yemeği tarifi, Bamya yemeği yapmanın püf noktaları, Bamya nasıl yapılır
Bamya yemeği tarifi, Bamya yemeği yapmanın püf noktaları, Bamya nasıl yapılır,

Bamya yemeği bazılarımızın sevmediği ama çoğunlukla fanatiklerinin de her halini tüketmekten hoşlandığı bir sebzedir. Bu yemeği, kıymalı veya sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yazın taze bamyalardan hazırlayıp temizleyerek, kurutabilir, sonra da bunları kışın dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde kullanarak bamya yemeği hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte, yazın hazırlayıp pişirdiğiniz bamyaları temiz cam kavanozlara doldurarak ağzını vakumladığınız kapaklar ile de uzun süre saklayarak dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Bamya yapmanın püf noktaları

  1. Bamya yaparken, bamyaları hazırlama sırasında, bamyaların saplarını keserken çok derine inmemeye özen gösterin.
  2. Bamyalar bazı besinler gibi hemen kararabilecek yiyeceklerdir. Bu bakımdan eğer suda bekletecekseniz hemen limon sıkıp o suda bekletin.
  3. Bamya yemeği yaparken üzerine yemeğin suyunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın ki bamyalar ezilmesin. Çabuk ezilen bir sebzedir.
  4. Buzluktaki bamyaları yemeğe eklemek için ise yıkanmış ayıklanmış ve dondurulmuş bamyayı, tüm yemeğin hazırlık süreci tamamlandıktan sonra yine bamyaların tencereye ilave edilme zamanında yemeğe dahil edebilirsiniz.
  5. Kış için hazırlanan bamyaların kurutulmasıdır. Bu bamyalar taze bamyaların kurutularak kışa saklanmasından oluşur. Bu şekilde kışın da bamya tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kg taze bamya
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım limon
  • Baharat (karabiber, pul biber)
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

  1. 1 adet soğanı, yemek olacak şekilde küçük küçük doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından üzerine 3 adet yeşil biberi de dilediğiniz gibi doğrayarak ilave edin.
  3. Biberler biraz kavrulduktan sonra üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız 2 adet domatesi ekleyin.
  4. Yarım yemek kaşığı salçayı da ekleyerek iyice karıştırın.
  5. 3 dakika kadar tüm bu malzemeleri kavurduktan sonra üzerine güzelce yıkayıp temizlediğiniz yarım kg bamyayı ekleyin.
  6. Birkaç dakika da böyle kavurun ve ardından yarım limonun suyunu sıkıp tencereye ekledikten sonra 5 su bardağı sıcak suyu da üzerine dökün.
  7. Tuzunu, karabiber ve pul biber ve varsa başka baharatları da ekleyerek karıştırıp kısık ateşte pişirmeye bırakın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...