Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 14:17

Bebek Keki nasıl yapılır, Bebek keki tarifleri

Her anne bebeğini en sağlıklı şekilde beslemek ve büyütmek ister. Bebeğiniz sağlıklı bir gelişim gösterirken bir taraftan da damak zevki gelişsin ve sağlıklı lezzetli yiyeceklerden yesin ve iştahı iyice açılsın da isteriz. İşte bu sağlıklı yiyeceklerden hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel bebek keki tariflerini sizler için hazırladık. hem tatlı hem tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz bu tariflere kendinizde bebeğinizin damak tadına göre yön verebilirsiniz.

Bebek Keki nasıl yapılır, Bebek keki tarifleri
bebek keki,,bebek keki tarifleri,

Her anne bebeğini en sağlıklı şekilde beslemek ve büyütmek ister. Bebeğiniz sağlıklı bir gelişim gösterirken bir taraftan da damak zevki gelişsin ve sağlıklı lezzetli yiyeceklerden yesin ve iştahı iyice açılsın da isteriz. İşte bu sağlıklı yiyeceklerden hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel bebek keki tariflerini sizler için hazırladık. hem tatlı hem tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz bu tariflere kendinizde bebeğinizin damak tadına göre yön verebilirsiniz.

Muzlu Kek

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 6 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 3 dövülmüş ceviz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 muz (ezilmiş)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Yumurta, yağ ve karbonatı çırpın.
  2. Karışımın üzerine unu ekleyin ve koyu bir kıvam almalı.
  3. Üzerine muzu ekleyerek bir iki kez daha karıştırın.
  4. Kek veya muffin kalıbına koyun ve 170 derece fırında kabarana kadar pişirin.

Havuçlu Kek

Malzemeler

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 6 çorba kaşığı tam buğday unu
  • Rendelenmiş 1 adet havuç

Hazırlanışı

  1. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın.
  2. Üzerine un ve karbonatı ekleyin ve koyu bir kıvam almalı.
  3. Havuçları ekleyin. Birkaç kez daha karıştıın.
  4. Keki yağladığınız kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında pişirin.

Pekmezli Kek

Malzemeler

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı

  1. Yumurtayı çırpıp biraz köpürttükten sonra üzerine pekmezi ekleyin.
  2. Üzerine yoğurt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Un ve karbonatı karıştırarak, karışımın üzerine ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Keki yağladığınız kek veya muffin kalıbına dökün. 180 derece fırında kabarana kadar pişirin.

 

Elmalı Kek

Malzemeler

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet rendelenmiş elma
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı keçiboynuzu unu
  • Yarım su bardağı yulaf unu

Hazırlanışı

  1. Yumurta, yoğurt, yağ ve tarçını güzelce çırpın.
  2. Karışımın üzerine unları ve karbonatı ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  3. Elmaları ekleyin ve birkaç kez daha karıştırın.
  4. Karışımı yağladığınız muffin veya kek kalıbına dökün. 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Hurmalı Kek

Malzemeler

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet hurma (sıcak suda bekletin)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu

Hazırlanışı

  1. Yumurta ve keçiboynuzu ununu köpürene kadar karıştırın.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Sıcak suya koyduğunuz hurmaları, kabuklarından ayırın ve çatalla ezin. Karışımın üzerine ekleyin.
  4. Son olarak tam buğday ununu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına dökün. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Cevizli Üzümlü Kek

Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yıkanmış kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Unu ekleyip biraz daha karıştırın.
  4. Hafif yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 180 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.

 

Tuzlu Tatlı Karışık Kek

Malzemeler

  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı buğday unu
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı, suda bekletilerek yumuşatılmış ve ezilmiş hurma püresi veya 1 tatlı kaşığı kayısı püresi
  • Biraz peynir
  • Dereotu ve ıspanak
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri normal kek yapar gibi karıştırıp, yağladığınız kek kalıbına dökün ve 150-180 derece arasında fırınınızın kek pişirme ayarına göre pişirin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...