• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 11:23 Yorum : 0

Ciğer kavurma tarifi, Ciğer kavurma nasıl yapılır ve Ciğer kavurma yapımı ve hazırlanışı

Ciğer sevenler, kendi ciğerlerini evlerinde kendileri yapmak isterler. Hem daha pratik hem de çok daha ekonomik olacaktır. Çeşitli şekillerde, çeşitli tariflerle kendi damak tadınıza göre pişkinlik ve lezzette ciğer kavurma hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detayları ve pişirme önerileri ile ciğer kavurma tarifi…

Ciğer kavurma tarifi, Ciğer kavurma nasıl yapılır ve Ciğer kavurma yapımı ve hazırlanışı

Ciğer sevenler, kendi ciğerlerini evlerinde kendileri yapmak isterler. Hem daha pratik hem de çok daha ekonomik olacaktır. Çeşitli şekillerde, çeşitli tariflerle kendi damak tadınıza göre pişkinlik ve lezzette ciğer kavurma hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detayları ve pişirme önerileri ile ciğer kavurma tarifi…

Ciğer pişirme önerileri

  1. Ciğeri pişirirken içine mantar da ilave edebilirsiniz.
  2. Bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Sirkeyi tuzu eklediğiniz esnada ekleyiniz.
  3. Ciğerler tamamen kavrulduktan sonra, üzerine halka halka doğradığınız soğanları atarsanız, karamelize olmuş soğanlı ciğer elde edersiniz. Bu da ciğer kavurmanızın lezzetine lezzet katacak bir tarif olacaktır.
  4. Ciğer yemeğinin yanına en iyi domatesli pilav yakışır. Dilerseniz pilavı sade yaparak, servis yaparken domatesle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz de pilavı domatesli olarak tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra cacık ciğerin yanında en güzel giden yiyeceklerden biridir.

Ciğer kavurma tarifi püf noktası

  1. Ciğer kavurmada en önemli ve oldukça etken püf noktası, ciğerin taze olmasıdır. Kasaptan isterken özellikle taze olmasına özen gösterin çünkü bayat olan ciğer dilediğimiz yumuşaklığa gelemeyeceğinden lezzeti de istediğimiz gibi olmayacaktır.
  2. Ciğer kavurma yaparken, ciğerlerin üzerlerindeki sinirleri mutlaka çıkarttırmayı veya kendiniz temizlemeyi unutmayın. Bunlar da ciğerinizin bir türlü çiğnenememesine neden olacaktır.
  3. Ciğerin üzerinde bulunan zarı da temizlemeyi unutmayın.
  4. Ciğer, suda bekletilmez. Bu tamamen yapısının bozularak tadının değişmesine neden olur. Ciğerin sadece kanı süzülür. Bu da bir süzgeçte 10 ila 20 dakika arasında bekletilerek yapılır. Başka herhangi bir işlem yapılmaz.

Evde nefis ciğer kavurma tarifi

Malzemeler

  • 1 kg karaciğer
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 3 yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı

  1. 3 adet soğanı, iri bir şekilde doğrayın. Bir miktar sıvı yağ ilave ettiğiniz tavayı ısıtın ve soğanları bu yağda kavurun.
  2. Hafif sotelendiğinde, üzerine 3 adet yeşil biberi kesip ilave edin ve biraz da biberlerle kavurun.
  3. 1 kg kuşbaşı doğranmış ciğeri de tavaya ilave edin ve hiç beklemeden hemen 1 büyük kabukları soyulmuş domatesi de ilave ederek biraz karıştırın ve soteleyin.
  4. Üzerine tuzu, karabiberi, kırmızı biberi de ekleyin ve ardından biraz karıştırdıktan sonra 10 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurun ve servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber