Tgrt Haber
20 Haziran 2020 13:15

Dalgona Kahvesi Tarifi / Tiktok Kahvesi

Günümüzde yeme-içme alışkanlıklarında belirleyici bir rol üstlenen Sosyal Medya'da son olarak Korelilerin tükettiği bol köpüklü Dalgona kahvesi, TikTok'tan tüm Türkiye'ye yayılmaya başlayınca çoğu kişi kahvenin nasıl yapıldığını, tadının nasıl olduğunu merak etmeye başladı. Son günlerde özellikle gençler arasında popüler olan dalgona kahvesi sıcakların kendini hissettirdiği şu günlerde farklı lezzetlerin izini süren okuyucularımızın hoşuna gidebileceğini düşünüyoruz. İşte Dalgona kahvesi (TikTok Kahvesi) tarifi...

Dalgona Kahvesi Tarifi / Tiktok Kahvesi
dalgona kahve,tiktok kahvesi,kore kahvesi,dalgona kahvesi tarifi,dalgona kahvesi nasıl yapılır?,TikTok Kahvesi Tarifi,Kore Kahvesi Tarifi,soğuk kahve,Buzlu kahve,sütlü kahve

Dalgona kahvesi (TikTok Kahvesi) hakkında daha çok Korelilerin bir içecek türü veya kültürü olarak bilinse de kahvenin esas çıkış yerinin Hindistan'ın dövülmüş kahvesinden ortaya çıktığını belirtmiş olalım. Bu kahveyi diğer kahvelerden ayıran en büyük özellik bizce sadece sütlü ve soğuk olması...

Dalgona kahvesi (TikTok Kahvesi)

Kahvenin soğuk içilmesi, bol köpüklü görünümü, evet farklı bir görünüm arz ediyor. Fakat bu kadar çok abartılmasını da biz anlamış değiliz.

Sizlerde dalgona kahvesinin tadını merak ediyorsanız evinizde muhtemelen bulunan malzemelerden 2 dakika da tadımlık ya da instagramlık bir kahve elde edebilirsiniz.

Hazırsanız hemen "Dalgona kahvesi nasıl yapılır?" tarifimize geçelim.

Dalgona Kahvesi (TikTok Kahvesi) İçin Alınacak Malzemeler 

Dalgona kahvesi (TikTok Kahvesi)

  • 4 yemek kaşığı granül kahve
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 su bardağı soğuk süt

elimizdeki bu malzemelerle kahvenin nasıl yapıldığını anlatalım. 

Dalgona Kahvesi (TikTok Kahvesi) Tarifi 

Dalgona kahvesi (TikTok Kahvesi)

Öncelikle sıcak su, hazır kahve, şeker ve süte 2 yemek kaşığı hazır kahve, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip hızlı bir şekilde tel bir çırpıcıyla karıştırıyorsunuz.

Karıştırırken ortaya kremamsı ve açık renkli bir görünüm elde ettikten sonra kahveyi buzlu veya sıcak sütün arasına döküyorsunuz.

İşte meşhur Dalgona kahveniz hazır!

Diğer taraftan soğuk ve sütlü bir kahve türü olan Dalgona kahvenin içine dilerseniz;

Tarçın, kakao tozu veya kurabiye parçaları da ekleyebilir, şekillendirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...