Tgrt Haber
16 Nisan 2021 10:11

Dilden hastalık analizi nasıl yapılır? Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?

"Hiç bir şey sağlıktan önemli değildir" diyoruz, o halde bu söz olarak kalmasın ve şimdi işe güce kısa bir ara verip hemen bir aynanın karşısında dilinizi kontrol edin. Eğer dilinizin renginde ya da normalin dışında bir görüntü varsa bu sağlığınızda bazı durumların yolunda gitmediğine işaret eder. Bu haberimizde: "Dilden hastalık analizi nasıl yapılır, Dilden hastalık teşhisi yapılır mı" sorularının cevaplarına hep birlikte bir gözatalım...

Dilden hastalık analizi nasıl yapılır? Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?
Dilden hastalık analizi nasıl yapılır?,Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?,Paslı dil hangi hastalıkların belirtisidir?,Dil çatlakları hangi vitamin eksikliğinden olur?,Dil ile ilgili hastalıklar nelerdir?,Dil üzerindeki sarı tabaka ne anlama gelir?

Tat almada, konuşmada, çiğnemedem önemli bir yeri olan dil vücudumuzun aynası gibidir. Öyleki dile bakarak vücutta herhangi bir hastalık olup olmadığını anlayabiliyoruz. Örneğin dili çok kuru olanlarda şeker hasrtalığı riski varken, kırmızı ise kızıl hastalığı riski var demektir.

Dilden hastalık analizi nasıl yapılır? Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?

Dilin bu önemi nedeniyle doktorlar ilk kontrollerini dil üzerinde yaparlar. Dilin rengi, biçimi, vücutta bulunan hastalıkların işareti olabilir. Doktorlar böylece hastalık teşhisinde dile bakarak hastalığı belirlemeye çalışırlar. dilin sağ kenarı safra kesesi, sol tarafı ise karaciğerde oluşan sorunlara işarettir. Arka kısmı böbrek ve bağırsaklarla ilgili soruna işaret edebilir. Dilin rengi soluksa kansızlık, koyu pembe ise kan dolaşımında aksama var demektir. Dilde görülen beyaz lekeler soğuk algınlını, dilin ucu kırmızıysa bu kalp yanmasının var olduğunun habercisidir.

Dilden hastalık analizi nasıl yapılır? Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?

Eğer dil aşırı kuruysa kişide şeker hastalığı olabilir veya bu şeker yüksekliğinin sebebi olabilir. Ayrıca kuru dil ishal belirtisidir. Dil çok ıslaksa vücutta şeker oranının düştüğünün işaretidir. Sindirim sistemi hastalığında ve tifoda dil pas rengi olur. Kızıl hastalığında kırmızı.

Dilden hastalık analizi nasıl yapılır? Dilden hastalık teşhisi yapılır mı?

Dilde görülen yara ve kabarcıklar mantar enfeksiyonlarına iaret edebilir. Bu herpes gibi bir virüsün sebep olduğu doku bozukluklarından kaynaklanabilir. Dil dokusunda değişiklik tat alma duygusunu etkileyebilir, dilde iltihaplanma görülüyorsa bu demir veya vitamin eksikliğinin belirtisi olarak görülür. dilin ucunda değişiklik varsa bu kalp rahatsızlığının belirtisi olabilir.

Meyve ve sebzeler özellikle sert ve lifli olan besinler dili temizleyen besinlerdir. Bu besinler yeterince alınmazsa dilin olağan pembe rengi bozulur.

TGRT Haber YouTube kanalında yazının video halini seyretmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Dilden Hastalık Analizi Nasıl yapılır? Dilden Hastalık Nasıl Anlaşılır?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...