Tgrt Haber
06 Ağustos 2020 14:36

Ekran görüntüsü alma telefon tablet bilgisayarda ekran görüntüsü alma

Windows 10 için bilgisayarda veya laptopta aldığınız ekran resimleri, eğer Paint kullanarak yapacak ve sadece Print Screen tuşuna basacaksanız, ''Pano''ya kaydedilir. Sadece Windows tuşu ve Print Screen tuşu kullanarak Paint açmadan yapacaksanız o zaman fotoğrafların altındaki Screenshot klasörüne kaydedilir.

Ekran görüntüsü alma telefon tablet bilgisayarda ekran görüntüsü alma
Ekran görüntüsü,Ekran görüntüsü alma telefon tablet bilgisayarda ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüsü nereye kaydedilir Windows 10

Windows 10 için bilgisayarda veya laptopta aldığınız ekran resimleri, eğer paint kullanarak yapacak ve sadece print screen tuşuna basacaksanız, ''Pano''ya kaydedilir. 
Sadece windows tuşu ve print screen tuşu kullnarak paint açmadan yapacaksanız o zaman fotoğrafların altındaki screenshot klasörüne kaydedilir.

Telefonda ekran görüntüsü alma

Cihazların Ana Ekran tuşuna ve Güç tuşuna aynı anda basarsanız, neredeyse tüm akıllı telefonlarda ekran resmi alabilirsiniz.
Bununla birlikte apple için ekrana getirdiğiniz kısayol hareket tuşunda Aygıt / Fazlası / Ekran Resmi seçenekleri de hiç bir tuşa basmadan ekran resmi alarak galeriye kaydetmenizi sağlayacaktır.

Tablet ekran görüntüsü alma

İlk yöntem; tablatin ana ekran tuşuna ve yandaki geniş güç tuşuna aynı anda basarsanız ekran resmini alabilirsiniz.
İkinci yöntem; elinizi ekranın sağ veya soluna doğru kaydırarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu kolay mı kolay hareketi aktif hale getirebilmek için aşağıdaki yönergeleri izlemelisiniz.

Ayarlar / Gelişmiş Özellikler / Ekranı Yakalamak İçin Elinizin Kenarı... sekmesi (kapalı ise açık hale getirin)

Otomatik ekran görüntüsü alma

Windows 10 ile tanıdığımız ''Ekran Alıntısı Aracı'' otomatik olarak ekran görüntüsü almanıza yardımcı olacaktır. Bunun için Başlat – Windows Donatıları – Ekran Alıntısı Aracı – Yeni diyerek bulunduğunuz veya almak istediğiniz ekranı kopyalayabilirsiniz.

Bilgisayarda ekran görüntüsü Alma kısayolu

Bilgisayar veya laptopta ekran görüntüsü almanın kısa yolu, windows ve print screen tuşuna birlikte basmaktır. Paint programı açmadan direk kullanıcı resimlerinin altındaki screenshot klasörüne .png olarak kaydedilecektir.

PC ekran görüntüsü Alma Programı / Laptop ekran görüntüsü Alma

Bilgisayardan, laptoptan ekran görüntüsü almak için klavyede bulunan print screen tuşunu(Prt Sc veya PrtScn olarak mevcut da olabilir) kullanabilirsiniz. Bu tuş ile ekran görüntüsü alacağınız ekranı açın ve bu tuşa basın. Bunu yaptığınızda ekran panoya kaydedilecektir. Bundan sonra Paint programını açın. Panoya kaydettiğiniz ekran resmini painte yapıştırıp kaydedin.

Bilgisayarda ekran görüntüsü nereye kaydedilir

Bilgisayarda veya laptopta aldığınız ekran resimleri, eğer paint kullanarak yapacak ve sadece print screen tuşuna basacaksanız, ''Pano''ya kaydedilir. 
Sadece windows tuşu ve print screen tuşu kullnarak paint açmadan yapacaksanız o zaman fotoğrafların altındaki screenshot klasörüne kaydedilir.

Zoom programında ekran görüntüsü alma
Bilgisayardan veya lap toptan yapabileceğiniz tüm ekran resmi yollarını zoom u kullanırken de yaparak ekran resmini alabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...