Tgrt Haber
23 Ekim 2019 13:47

En Güzel İlahiler / En Güzel İlahiler Listesi

İlahiler genel olarak Allah aşkı için yapılan dini şarkılardır. İlahi sözlerinde: Allah aşkından, Hz. Peygamber’in söylemiş olduğu sözlerden kesitler sunularak Allah Teâlâ’yı övmek, O’na dua etmek, şükür etmek, nimetlerini ve insanlara bahşettiklerini anlatmak amacıyla söylenir. Makale de “En güzel ilahiler 2019, En güzel ilahilerin listesi, En güzel ilahiler bedava dinle, Sözleri güzel ilahiler hangileri, En güzel ilahilerin 2019 yılı listesi”ni sizler için araştırdık. İyi okumalar, keyifli dinlemeler.

En Güzel İlahiler / En Güzel İlahiler Listesi
En güzel ilahiler,ilahi,ilahi dinle,bedava ilahi dinle,En güzel ilahiler 2019,En güzel ilahilerin listesi,En güzel ilahiler bedava dinle,Sözleri güzel ilahiler hangileri,En güzel ilahilerin 2019 yılı listesi

Çok eski zamanlardan beri ilahiler dinlerin ve inançların önemli bir parçası olarak günümüze kadar gelmiştir. Elbette şimdiye kadar gelmiş olan her dinin mensuplarının ilahilere farklı bir bakış açısı vardır. Zira her dinin ilahileri birbirinden farklı farklıdır.  

En Güzel İlahiler / En Güzel İlahiler Listesi

İlahiler şimdiye kadar indirilmiş dinlerin kutsal metinlerinin bir parçası olabileceği gibi, sırf Allah’ı övmek için yazılmış fakat kutsiyeti olmayan metinlerden de oluşabilir. İlahiler, Hıristiyan, Musevi ve İslam dinlerinde din eğitiminin önemli bir parçası olagelmiştir. Özellikle günümüzde tamamen bozulmuş olan Hıristiyan dinine sahip toplumların ilahileri dans figürleriyle birlikte yapılarak ibadetin bir parçası haline getirilmiştir.

Oysa ilahi söylemek bir ibadet şekli değil, tefekkür etmeye vesile olan sözleriyle Allah’ı övmenin, Allah’a ibadetin, Allah’a şükrün yapıldığında gerçek dünyamız olan ahiretin de akıbetinin hayır olacağının gösterilmesinde oldukça etkilidir.

İlahiler, Allah'ı övmek, O'na dua etmek ve en büyük aşkın O'na aşk olduğunu belirtmek amacıyla yazılmış, bestelenip belirli makamlarla okunan dini/tasavvufi halk edebiyatı nazım şeklidir.

Türk müziğinde ilahi formu, Klasik Türk müziği formlarından biridir.

7'li, 8'li ve 11'li hece ölçüsü ile yazılır.

Dörtlük sayısı 3 ila 7 arasındadır.

En Güzel İlahiler / En Güzel İlahiler Listesi

İnternetten Bedava İlahi Nasıl Dinlenir?

Allah rızası için yapılmış olan birçok ilahiyi günümüzde internet kanalıyla dinlemek ve bedava indirmek için birçok yöntem var. İlahi dinlemek için dilerseniz YouTube’da ilahileri görüntülü bir şekilde dinleyip seyredebileceğiniz gibi, görüntüsüz bir şekilde sadece ses formatında dinleye de bilirsiniz. Hatta kullandığınız bilgisayara ses formatındaki ilahileri masaüstüne indirebilirsiniz.

Günümüzde ilahi söyleyen birçok sanatçının oluşturduğu MP3 formatındaki tüm ses dosyalarının yüksek ses kaliteli yapıtlarına aşağıdaki linkimizden ulaşabilirsiniz.

Sizler için seçtiğimiz bu güzelilahileri büyük bir zevkle dinleyeceğinizden, manevi duygularınıza iyi geleceğinden, Allah’a olan sevginizi arttıracağından hiç şüphemiz yok.

Sizler için seçtiğimiz bu ilahilerin hepsinde ayrı bir tefekkür ve güzellik sözlerini dinleyince sizlerde başka dünyalara hayalen gidip geleceksiniz...

İLAHİ DİNLEMEK VE İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yusuf derici10 Ocak 2024 14:20

online okumak için ilahi sitesi arıyordum.

Sonraki Haber Yükleniyor...