Tgrt Haber
16 Eylül 2019 16:48

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama

Telefonunuzu bilinmeyen bir numaradan aradıkları zaman kim olduğunu hepimiz merak ederiz. Özellikle istemediğiniz kişilerin özel numaralardan sizi yersiz ve zamansız araması insanı zor durumda bırakabiliyor. İnsanlar bu sebeple telefonunu arayan numaranın kime ait olduğunu bildiren programlar araştırıyor. Biz de bu makalemizde sizler için En iyi kim arıyor programı hangisi?, Arayan kişinin kim olduğunu gösteren en iyi uygulama hangisi?, Kim arıyor uygulaması zararları nelerdir?, Kim arıyor ücretsiz sorgulama nasıl yapılır?” gibi sorularınıza cevaplar vermeye çalıştık. İyi okumalar diliyoruz.

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama
Arayan kim,,arayan numara öğrenme teknoloji,,En iyi arayan numara sorgulama uygulamaları,,arayan kimliği öğrenme,,en iyi arayan numaralar nasıl öğrenilir,,en iyi arayanı bil programı,,arayan kim en iyi,en iyi numara sorgulama programı 2019,,kim arıyor pro

Ülkemizde Türk Telekom dâhil tüm cep telefonu operatörleri bilinmeyen numaralar servisini ücretli olarak kullanıcılarına sunmaktadır. Turkcell, Avea, Vodafone, PTTCell ve Bimcell gibi tüm servis sağlayıcıları ücretli olarak sizi arayan numaranın ya da sahibinin kime ait olduğunu sorgulama imkânı sunarlar.

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama

Burada hangi operatörü kullanıyorsanız o operatörün müşteri hizmetlerini aramanız faydanıza olacaktır. Aksi halde, farklı müşteri hizmetlerini aradığınızda çok daha fazla ücret ödemek zorunda kalırsınız.

Diğer taraftan, son yıllarda belirsiz telefon aramalarından bıkan cep telefonu kullanıcıları beni arayan kim, bilinmeyen numaralardan arayanın kim olduğunu gösteren uygulamaları birden popüler hale getirdi.

Evet aslında bu programlar sayesinde sizi rahatsız eden veya sizi ısrarla arayan kişilerin kim olduğunu ücretsiz bir şekilde öğrenmeniz mümkün.

Peki bunun için ne yapılması gerekiyor?

İşte sizi arayan en iyi arayan numaraları sorgulama programlarının tam listesi:

Kim Arıyor Uygulaması Nedir?

Kim arıyor uygulaması ve arayan kim uygulaması ister vodofone, ister turkcell, ister avea, isterse pttcell olsun arayan ve bilinmeyen numaraları engelleme, sorgulama ve numara silme gibi işlemleri tarafınıza sunuyor.

Arayan Kim Uygulaması Nedir?

Kim arıyor uygulaması gibi arayan kim uygulaması da sizi sık sık arayıp rahatsız eden numaraların kim olduğunu ücretsiz bir şekilde öğrenmenize yarayan yardımcı bir programdır.

Yine aynı şekilde bu program sayesinde gizli arayan numaraları engelleyebiliyor, dilerseniz sorgulatarak arayanın kim olduğunu hızlı bir şekilde bulabiliyorsunuz. Arayan kim programını kim arıyor programından ayıran en büyük özellik ise bu programın rehberinizde bulunan numaraları üçüncü kişilerle paylaşmadan güvenli bir şekilde hizmet veriyor oluşudur.

Makalemizin ilerleyen kısmında yukarıda saydığımız iki programından zararlarından ve nasıl kullanılması nasıl yüklenilmesi ve nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili mini hatırlatmalarımız olacaktır.

Çünkü bu konu ile ilgili bir yasa çıkmıştır. Yasa 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Ticaret Yasası ile telefon, kısa mesaj ve e-posta ile izinsiz reklam yapanların 50.000 TL ‘ye varan para cezaları ödeyeceklerini, bunu ısrarla yapanları şikayet etmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın İleti Şikayet Sistemi'ne şikayet iletebilme olanağı sağlamaktadır.

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama

Telefon Numarası Kime Ait: Avea?

Hattınız avea ise sizi arayan Hattsizi arayan isimsiz numarayı numaranın kim olduğunu öğrenmek için numarayı başında “0” olmadan “11855”e kısa mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

Bu işlemin ücreti mesaj başına 1.25 liradır. Aynı zamanda tüm telefon operatörlerinden ( sabit hatlar da dahil ) 11855’i arayarak da numara sorgulama yapabilirsiniz.

Bu işlemin de dakika ücreti 1.25 TL’dir.

Telefon Numarası Kime Ait: Türkcell?

Hattınız Turkcell ise yine telefonunuzun mesaj kısmında başında 0 olmadan telefon numarasını 2222’e kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır.

Türkcell başına 1.49 TL ile ücretlendirme yapmaktadır.

Yine 11832’yi arayarak numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu işlemin ücreti dakika başına 1.25 TL’dir.

Telefon Numarası Kime Ait: Vodafone?

Hattınız Vodafone ise telefonunuzun mesaj kısmına yine başında 0 olmadan gelen aramadaki numarayı yazarak 7048’e kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemin mesaj başı ücreti 1.25 TL’dir.

Vodofone ile 11842’yi arayarak numaranın sahibini öğrenmeniz mümkün. Bu işlemin ücreti ise dakika başına 1.25 TL’dir.

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama

Arayan Numarayı Ücretsiz Öğrenme Programları Hangileri?  

CIA Android ve iOS Uygulaması: Bilinmeyen numaraları öğrenmenize yardımcı olan ve ilk piyasaya çıkan programlardan biridir. Bir dönem çağrı tanımlama uygulamasını hafızasına alıyor diye ülkede baya bir haber olan CIA programı ülkemizde yasaklandı.

CIA numara silme ve bilinmeyen numaraları öğrenme uygulamasını hem android hem de iOS desteği ile kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

CIA-Caller Identification App Uygulaması: CIA-Caller Identification App uygulaması sadece iOS desteği olan ve kayıtlı olmayan numaraları bulma uygulamasıdır. Bu program kişiler kısmında kayıtlı olan tüm rehberin bir yedeğini alarak dünya çapındaki tüm numaralara erişmenizi sağlar.

Diğer taraftan program sosyal medya siteleri ile uyumlu bir kodla yazıldığı için arayan kişinin Facebook, Twitter ve Linkedin hesaplarına ulaşmanızı da sağlar.

Truecaller Uygulaması: Diğer uygulamalar gibi çalışan bu uygulama da hem bilinmeyen aramaları tanımlama da, istenmeyen SMS'leri engelleme hususunda dilerseniz istediğiniz kişilerle iletişime geçme olanakları sağlayan bir programdır.

Whoscall Uygulaması: Bir diğer numara tanıma ve engelleme uygulaması ise Whoscall’dir. Merkezi Tayvan olan “Gogolook” firmasının bir uygulamasıdır.Ücretsiz sunduğu hizmette uygulamanın Android, iOS ve Windows Phone sürümleri bulunuyor.

Gibi daha birçok program bu tarz hizmetler sunmaktadır.

Şimdi Gelelim Bu Programların Zararlarını Anlatmaya

En İyi Kim Arıyor Programı Hangisi? / Arayan Kişinin Kim Olduğunu Gösteren Bir Uygulama Var Mı? / Kim Arıyor Uygulaması Zararları Neler? Kim Arıyor Ücretsiz Sorgulama

Arayanı gösteren mobil uygulama programlarının sanal mağazalarında sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemiz insanı ise bu uygulamaları en çok kullananlar arasında ilklerde.

Bu tarz uygulamaların en çok kullanılanlarının hepsinin birer yurt dışı yazılım şirketi tarafından yapıldığını unutmamak gerek.

  • GetConnect (İngiltere)
  • CIA- Çağrı Tanımlama / Engelleme (Avusturya)
  • Hiya - Arama Kimlik ve Engelleme (ABD)
  • CallApp: Arama Kimliği & Kaydedici, Kim Arıyor (İsrail)
  • Kim Arıyor? Arayan kimliği (Avusturya)
  • Showcaller - Arayan Kimliği (Hong Kong)
  • Truecaller - Arayan Kimliği (İsveç)
  • Whoscall - Arayan ID ve Engel (Tayvan)

Bu programları yani uygulamaları yüklediyseniz verdiğiniz izinlere dikkat etmeniz sizi bir takım dolandırıcılık faaliyetlerinden kurtarabilir.  

Ya da uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra erişim izinlerini sınırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Android telefonlarda, cihazınızın "Ayarlar" bölümünde bulunan "Uygulamalar" kısmına girerek telefonunuzda yüklü olan her bir uygulamanın hangi erişim izinlerini sizden aldığını görüp verdiğiniz bu izinleri kaldırmanız mümkün.

IPhone’larda ise cihazınızın yine "Ayarlar" bölümümün altında yer alan uygulamalar listesinden verdiğiniz izinleri düzenleyebilirsiniz.

Bilinmeyen numaraları telefonunuzdaki uygulamanın arama ekranına tanımadığınız numarayı yazarak sorgulama tuşuna basarak öğrenebiliyorsunuz.

Bu uygulamalar, kişilerin rehberlerde nasıl kayıtlı olduğunu göstermesinin yanı sıra kullanıcıya istenmeyen aramaları engelleme özelliği sunuyor.

Türkiye’de 2017 yılında Kişisel Verileri Koruma Kurumu, rehberlik hizmeti veren internet siteleri veya uygulamalarının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle durdurulmasına karar vermişti.

Kurumun 25 Ocak 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararında söz konusu internet sitesi ve uygulamaların faaliyetlerine son vermemesi halinde buralara erişimin engellenmesi adına yetkili kurumlara başvuruda bulunulacağı bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...