Tgrt Haber
04 Eylül 2019 10:47

Evde Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

En çok tüketilen tatlı çeşitlerinden biri olan künefenin lezzetine lezzet katan kullanılan peyniridir. Genellikle keçi ya da inek sütünden yapılan künefe peynirini sizlerde evde yapabilirsiniz. Bu makalemizde “Evde künefe peyniri nasıl yapılır?, Künefe peyniri hangi sütten yapılır?, Hatay künefe peyniri nasıl yapılır?, Kahvaltı sofralarında künefe peyniri tüketilir mi?, Diyet için künefe peyniri uygun mu?” gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar.

Evde Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?
Evde künefe peyniri nasıl yapılır?,,Künefe peyniri hangi sütten yapılır?,,Hatay künefe peyniri nasıl yapılır?,,Kahvaltı sofralarında künefe peyniri tüketilir mi?,,Diyet için künefe peyniri uygun mu?,

Genellikle keçi sütünden yapılan künefe peynirini diğer tüm peynir çeşitlerinden ayıran en büyük özellik tuzsuz olmasıdır. Tuzsuz peynir künefe tatlısının bu sebeple vazgeçilmezidir. Çünkü tatlıya en büyük tadı bu peynir vermektedir.

Evde Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Kullanılacak peynirin taze olması en az 2 günlük peynir olması yapacağınız künefeye ayrı bir lezzet ve tat verecektir.

Şayet keçi sütünden yapılmayan ve taze olmayan peynir kullanırsanız aradığınız lezzeti bulamayabilirsiniz.

Künefe peynirinin görüntüsü her ne kadar dil peynirine benzese de dil peyniri, künefe peynirinin yerini asla tutamaz.

Evde Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Künefe Peynirini Keçi Sütü İle Yapın!

Künefeye tadı veren peyniri dedik. Künefe peynirini yapmak için mümkünse yeni sağılmış keçi sütü satın alın. Şayet tüm aramalara rağmen bulamadıysanız yapacak bir şey yok inek sütü kullanacaksınız.

Aldığınız sütü 35° kadar ısıtın. İçine peynir mayası Rennin enzimini ilave ederek, sütün 2 saat içerisinde mayalanması sağlayın.

Mayalama ve pıhtılaşma işlemi gerçekleştikten sonra bir kepçe ile parçalanmasını sağlayarak bir süre sonra tahta ya da krom kasalar içindeki tülbentlere alınarak, tülbendin 4 ucu gevşek şekilde bir araya getirilip düğümlenerek kasa içerisinden çıkartılmalıdır.

Yarım saat boyunca peyniraltı suyunun tamamen süzülmesini sağladıktan sonra peynirin çökelek kıvamına gelinceye kadar tülbent içinde sıkıştırılır.

Yarım saat sonra tülbentten çıkarılan peynirler bir bıçak yardımıyla 5 parçaya bölünerek yazın oda sıcaklığında 5 saat, kışın 10 saat ya da +3 derece buzdolabında 24 saat boyunca fermantasyona bırakılması gerekir.

Fermantasyon sonu sıcak suyla yapılan sünme denemesiyle de tespit edilmektedir. Bu işlemlerin sonunda elde edilen taze “Künefe peyniri”ni tatlımızda kullanabiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...