• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    120932
  • up
    USD
    5.9461
  • up
    EURO
    6.5541
  • up
    GBP
    7.7802
  • up
    Altın
    302.791
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.12.2019 - 16:23 Yorum : 0

Evde künefe tatlısı nasıl yapılır? Çıtır çıtır künefe tarifi yapımı ve tarifi

Antakya’nın en meşhur tariflerinden biri olan tadıyla herkesi mest eden künefeyi hem evde hem de tavada yapmak ister misiniz? Bu zor görünen tatlıyı aslında evde pratik bir şekilde yapmanın en güzel yolunu Refika’dan aldığımız tarif ile paylaşıyoruz. Antakyalıların bile mest olduğu evde ve tavada künefe tarifini mutlaka deneyin.

Evde künefe tatlısı nasıl yapılır? Çıtır çıtır künefe tarifi yapımı ve tarifi

Antakya’nın en meşhur tariflerinden biri olan tadıyla herkesi mest eden künefeyi hem evde hem de tavada yapmak ister misiniz? Bu zor görünen tatlıyı aslında evde pratik bir şekilde yapmanın en güzel yolunu Refika’dan aldığımız tarif ile paylaşıyoruz. Antakyalıların bile mest olduğu evde ve tavada künefe tarifini mutlaka deneyin.

Yaptığınız tatlı sıcak ise şerbeti soğuk olmalıdır.

Antakya usulü orijinal tam tadında künefe tarifi
Malzemeler
Künefe için
•    150 gr kadayıf
•    100 gr kaymak (4 çorba kaşığı)
•    80 gr dil peyniri (1 boğumdan biraz az)
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    2 avuç boziç veya antep fıstığı
 
Şerbet için
•    6 çorba kaşığı şeker
•    6 çorba kaşığı su
•    1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
6 çorba kaşığı suyun üzerine, 6 çorba kaşığı şekeri ilave ederek, su kaynamadan hızlıca şekeri eritin. Birazdan kaynamaya başlayan şerbeti, 1,5 dakika kadar kaynatıp sonra üzerine limon sıkın soğumaya bırakın.
Kadayıf ne kadar taze olsa da maalesef marketlerden aldığımız kadayıflar bir miktar da olsa kuruluk olmaktadır. İyice yumuşatmak için, bir kaba 4 çorba kaşığı kaymağı ekleyin ve cılk olmayacak şekilde eritin.
Bir karıştırma kabına taze kadayıfları alın ve minik minik koparıp koparıp, bunları küçültün. Üzerine kadayıfı alın ve elinizle ovuşturarak, kaymağı, tüm kadayıfa yedirin. Altta kurular kalacaktır, tümünü dikkatle ve çok bastırmadan güzelce kaymağa bulayın.
Bir tavanın dibini tereyağı ile güzelce yağlayın. Ocak kısıkta olmalı. Üzerine kadayıfların yarısını alın ve ardından birazcık da sıkıştırarak yerleştirin.
Üzerine dil peynirini tel tel ayırıp sıralayın. Üzerine tekrar kalan kadayıfları alın ve kenarlarından güzelce bir spatula yardımı ile toparlayın. Üzerinden de peynirin gözükmemesini de sağmayı unutmayın.
Sürekli kontrol ederek, kadayıfın iki tarafını da kızartın. Kadayıfın diğer tarafını çevirirken bir kapak kullanın. Özellikle kenarlarının dışarı doğru çıkıntısı olmayanı tercih ederseniz çok daha fazla rahat edebilirsiniz. Diğer tarafına çevirirken çok az da olsa tereyağı sürün.
İki tarafı da pişen kadayıfın ocağının altını kapatın ve iyice soğuttuğunuz kadayıf şerbetini yavaşça üzerinden kenarlarına doğru dökün. Tam olarak dökmeyin yavaş dökün. Yavaş yavaş şerbetini çeken künefenin, çektikçe üzerine şerbeti dökün.
Üzeri için 2 avuç boziç veya antep fıstığını alın ve biraz irili ufaklı kalacak şekilde dövün. Ardından künefenin üzerine dökerek künefeyi bu şekilde servis edin.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber