Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:07

İftar yemeği menüsü 25 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 25 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 25 Ramazan iftar menüsü
  1. Sebze çorbası
  2. Kerevizli nohut yemeği
  3. Tulumba tatlısı

Sebze çorbası

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz
  • 7 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağı alın.
  2. Üzerine 1 adet soğanı yemeklik doğrayarak ekleyin ve soğanlar sotelenip diriliğini kaybedene kadar kavurun.
  3. Üzerine sivri biberi de ekleyerek soğanlarla soteleyin.
  4. Üzerine rendelediğiniz bir adet havucu, bir adet kabağı ve bir adet kabağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.  Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Karabiberi ve tuzu da ekleyin. Üzerine 7s u bardağı suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderden geçirin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

Kerevizli nohut yemeği

Malzemeler

  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı (silme)un
  • 1 bağ kereviz sapı
  • 2 adet kereviz
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı karabiber
  • 2,5 bardak su

Hazırlanışı

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım ay şeklinde dilimlediğiniz havucu, kerevizi ve saplarını irice doğrayın ve sıvıyağ ekleyip ısıttığınız tencereye ekleyip önce soğanlar, sonra havuçları ekleyerek kavurun.
  2. Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Kereviz sapları ve kerevizi ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Sonra nohutları ve baharatları da ekleyerek suyunu üzerine ilave edin. Orta ateşte 25 dakika kadar, sonrasında 10 dakika da kısık ateşte pişirip servis yapabilirsiniz.

Tulumba tatlısı

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için

  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • Sıvı yağı

Hazırlanışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım; şerbeti için 3 su bardağı suyu, 3 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine 1 dilim limon veya 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra en küçük kısık ateşte 16-17 dakika kadar tarçınlı ve vanilyayı da ekleyerek kaynatın. Bu iki malzemeyi eklemeye de bilirsiniz.  Ardından şerbeti soğuması için bir kenara alın. Şerbetin çok soğuk olması gerektiğinden buzdolabına kaldırıp, şerbetin iyice soğuduğundan emin olduktan sonra hamuru hazırlamaya başlayın.
  2. Hamuru için; bir tencereye 2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve Yarım çay kaşığı tuzu alın ve biraz karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 2,5 su bardağı unu eleyin ve kaynayan suya tahta kaşıkla çok yavaş ve az az ilave ederek gerekirse bir mikser kullanarak son derece güçlü bir şekilde çırpmaya başlayın. Bu esnada ocağın altını iyice kısın. 5 dakika kadar hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin. Ardından soğuması için bir kenara alın. Biraz ılınan ve dinlenen hamurun üzerine 3 adet yumurtayı teker teker kırarak mikser yardımı ile iyice ve hızlıca karıştırın. Her bir yumurtayı yaklaşık 2 dakika kadar mikserle iyice yedirip ondan sonra diğerini kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ve 3 yemek kaşığı irmiği ekleyin ve yine mikserle bu defa 5 dakika kadar pişirin. Hamurunuz, son derece parlak ve oldukça yapışkan bir hamur olmalıdır.
  3. Kızartmak için geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve kızdırın. Bir sıkma torbasına hamuru dökün ve yıldız uç takıp, hamurdan dilediğiniz boyutlarda kızgın yağa sıkın ve k-makas ile kesin. Tulumbaları kızarması için yağa döktükten sonra yağın altını kısın. Bu şekilde daha yavaş pişecek ve daha çıtır olacaktır.
  4. Bir büyük kevgir yardımı ile karamel rengine gelen tulumbaları alın yağdan çıkartın.
  5. Kızaran tulumbaları, buzdolabında iyice soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 3 dakikaya yakın beklettikten sonra çıkartın ve efsane tatlınız hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...