• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    123556
  • up
    USD
    5.9355
  • up
    EURO
    6.5867
  • up
    GBP
    7.7442
  • up
    Altın
    297.284
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 11:34 Yorum : 0

Islak kurabiye tarifi, Islak kurabiye nasıl yapılır, Islak kurabiye yapımı

Islak kurabiye, kakaolu kurabiyenin şerbetlenmiş halidir diyebiliriz. Bu lezzetli kurabiyeyi siz de kolaylıkla yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yapımı zor gibi görünse de pratiktir. Lezzeti de görünenin aksine fazlaca lezzetlidir. Çay saatleri için, misafir sofralarına çeşit olması için, kahvaltı sofralarına tatlı olarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Islak kurabiye tarifi, Islak kurabiye nasıl yapılır, Islak kurabiye yapımı

Islak kurabiye, kakaolu kurabiyenin şerbetlenmiş halidir diyebiliriz. Bu lezzetli kurabiyeyi siz de kolaylıkla yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yapımı zor gibi görünse de pratiktir. Lezzeti de görünenin aksine fazlaca lezzetlidir. Çay saatleri için, misafir sofralarına çeşit olması için, kahvaltı sofralarına tatlı olarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Bu esmer kurabiyeleri çocuklarınız da çok sevecek. Onlar için de atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.

Nefis ıslak kurabiye

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 120 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • 310 gram un (3 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)

Servis için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi veya pudra şekeri

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. Fırını 180 derecede açın ve ısıtmaya başlayın.
  3. Bir karıştırma kabına, 1 adet yumurtayı, pudra şekerini, kakaoyu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Tereyağını avucunuz veya parmaklarınızın ucuyla ezerek yoğurmaya başlayın.
  4. Unu eleyin ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave ederek, kurabiyenin hamuru ile tamamen bir araya gelene kadar yoğurun.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizin ayasıyla bu bezeleri yuvarlayın. Yuvarlak hale gelen kurabiyeleri bir elinize alın ve diğer elinizin işaret parmağı ile tam ortasına bastırarak düğme gibi iz bırakın.
  6. Tüm kurabiyeleri aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
  7. 180 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırına atarak yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Piştiğinde üstleri biraz çatlayacaktır.  Fırından çıkartın ve soğuması için bir kenara alın.
  8. Bir tencereye kurabiyelerinizin şerbeti için toz şekeri ve suyu alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve ardından şerbeti kaynamaya bırakın.
  9. Şerbet kaynadıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar birkaç dakika bekleyin.
  10. Kurabiyelerinizin de bu sırada zaten ilk sıcaklığı geçmiş olacağından, kurabiyelerin her birini şerbetin içine yavaşça atın ve ardından hemen bir süzgeçli kaşık yardımı ile çıkartın.
  11. Batırıp çıkardığınız kurabiyeleri iyice soğuması için bir servis tabağına alın ve iyice soğuduktan sonra üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber