Tgrt Haber
11 Mart 2024 11:18 - Güncelleme : 11 Mart 2024 11:18

İstanbul ücretsiz kumanya dağıtımı ve iftar çadırı yerleri 2024

İstanbul'da iftar çadırları ve kumanya dağıtımı nerede, sorusu 2024 Ramazan ayının ilk gününde sorgulanmaya başlandı. İstanbul'un neredeyse tüm ilçelerinde Ramazan çadırları kuruluyor. Peki, İstanbul'da iftar çadırı kuruldu mu, nerelerde var? İstanbul ücretsiz kumanya dağıtımı nerede?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: Türkiye Gazetesi
İstanbul ücretsiz kumanya dağıtımı ve iftar çadırı yerleri 2024

Ramazan ayının ilk günü  "İftar çadırı kurulacak mı? İstanbul'da iftar çadırı nerede var?" soruları gündeme geldi. Peki, İstanbul belediye belediye iftar çadırları nerede? İftar çadırı kuruldu mu? 2024 İstanbul iftar çadırı yerleri

İSTANBUL ÜCRETSİZ KUMANYA DAĞITIMI NEREDE?

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pratik hizmet araçları Mobil Büfeler, Ramazan ayında ihtiyaç duyulan her noktada hizmet sunacak.

Her gün metrobüs ve metro durakları, vapur iskeleleri, meydanlar gibi belirlenen 10 ana ulaşım noktasında, iftarda evine yetişemeyecek olan yolculara mobil büfelerden ve çadırlardan kumanya ikram edilecek. Ramazan ayı boyunca iftar saatinden önce her biri bin kişi kapasiteli Mobil Büfelerle vatandaşlara kumanya dağıtımı yapılacak.

İstanbul genelinde 10 noktada Mobil Büfe ile hizmet verilecek. Anadolu Yakası Mobil Büfe Noktaları;  Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kadıköy İskele, Kozyatağı Metro ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olurken  Avrupa Yakası Mobil Büfe Noktaları; Avcılar Metrobüs, Beşiktaş İskele, Beylikdüzü Metrobüs, Cevizlibağ Metrobüs, Mecidiyeköy Metrobüs ve Esenyurt Meydan oldu.

İstanbul ücretsiz kumanya dağıtımı ve iftar çadırı yerleri 2024 - 1. Resim 

2024 İSTANBUL'DA İFTAR ÇADIRI NERELERDE KURULDU?

İstanbul'un neredeyse tüm ilçelerinde Ramazan çadırları kurulacak. Ramazan ayı boyunca İstanbullulara her gün 60 farklı noktada 16 bin kişilik iftar yemeği verilecek. İstanbul'da iftar çadırları, Mecidiyeköy, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt ve Cevizlibağ metrobüs duraklarında; Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda; Beşiktaş ve Kadıköy İskelelerinde; Ümraniye, Çekmeköy, Kozyatağı, Kartal metro istasyonlarında; Eminönü, Şirinevler ve Üsküdar meydanlarında kurulacak. Ancak kesin yerler ve detaylar için belediyelerin resmi kaynakları takip edilmeli.

İstanbul ücretsiz kumanya dağıtımı ve iftar çadırı yerleri 2024 - 2. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...