Tgrt Haber
15 Nisan 2021 11:58

Kafein alerjisi nedir? Kafein alerjisine ne iyi gelir?

Kafein alerjisi, tüketilen kahvenin içeriğinde yer alan bileşiklerden biri veya birkaçına karşı vücudun verdiği tepki durumudur. Kafein maddesi özellikle kahve içeriğinde yer alır. Bu yazıda: "Kafein alerjisine ne iyi gelir?, Kahve alerjisi olur mu?, Kafein nefes darlığı yapar mı?, Kafein kalp çarpıntısı yapar mı?, Kafein alerjisi nasıl anlaşılır? Kafein intoleransı belirtileri?" nelerdir gibi konulara değinmiş olacağız..

Kafein alerjisi nedir? Kafein alerjisine ne iyi gelir?
Kafein alerjisi nedir?,Kafein alerjisine ne iyi gelir?,Kahve alerjisi olur mu,Kafein alerjisine ne iyi gelir,Kafein nefes darlığı yapar mı,Kafein alerjisi nasıl anlaşılır,Kafein intoleransı belirtileri

Bir çok besin maddesinin alerjiye sebep olduğu aşikar olsada kafein alerjisi fazla duyulmayan bir durumdur. Belirtileri genelde hafifi seyreder. Bu yüzden hissedilmez bile. Kafein alerjisinde ağızda kuruluk, deride kaşınma, boğazda şişme, ağızda karıncalanma gibi hislerle ortaya çıkar. Ayrıca panik atak başlangıcı da dahil olmak üzere, sinirlilik ve kaygıda artma, kaslarda ağrı, kafein alerjisinin belirtilerindendir.

Kafein alerjisi nedir? Kafein alerjisine ne iyi gelir?

Tedavisi diyet yoluyla mümkündür. Kahve yerine özellikle sabahları bu alışkanlığı ortadan kaldırmak için çikolata ya da pasta ile kafein ihtiyacı köreltilebilir. Fazla kafein alımının sağlık sorunlarına neden olduğu bellidir. 2 bardak çay veya kahve gerginliğe, sinire iyi gelir ancak uyku bozukluklarına neden olur. Yine aşırı kafein sonucunda endişe ve huzursuzluğa yol açar. Kafeinde toksik vardır. Uzun zaman kafein kullanan insanlar vücut alınan doza alıştığı için bir süre sonra daha da fazla kafein tüketmeye başlarlar. Kafein dozunu ani olarak kesmek ise, baş ağrısı, huzursuz bir ruh hali, yorgunluk, esnemeye neden olur.

Kafein alerjisi nedir? Kafein alerjisine ne iyi gelir?

Kahvenin yanında, çikolata, yeşil çaylar, siyah çay, ve kolalı içeceklerde kafein mevcuttur. Ayrıca bazı ağrı kesicilerde, kilo kontrol haplarında, soğuk algınlığı tabletlerinde, çeşitli reçeteli ilaçlarda kafein bulunur.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı İmran Özdemir bahar ayında yaşanan alerjilerle ilgili özel açıklamalarda bulundu. 

Seyretmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Alerji Nedir? Alerjiye ne iyi gelir? Kahve Alerjiye İyi Gelir Mi? 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...