Tgrt Haber
16 Ocak 2019 12:28

Kaz Nasıl Pişirilir Fırında Kaz İç Pilav Tarifi

Kaz, diğer kümes hayvanları gibi soğan, kekik gibi baharatlarla daha da lezzetlendirilebilecek bir yemektir. Fırında kaz nasıl pişirilir tarifi ve kaz iç pilav için okumaya devam edin.

Kaz Nasıl Pişirilir Fırında Kaz İç Pilav Tarifi
yemek tarifleri,kaz,fırında kaz,iç pilav

Kaz nasıl pişirilir

Kaz, özellikle yurt dışında oldukça fazla hazırlanan bir yemektir. Türkiye’de, sofralara nadiren getirilir. Yine de özel günleriniz, ağır ve kıymetli misafirlerimiz için bu gibi özel yemeklerden hazırlamaktan geri kalmayız. Bunun için, yanında harika bir iç pilav ile birlikte şık bir sunum hazırlayabiliriz.  Kaz, diğer kümes hayvanları gibi soğan, kekik gibi baharatlarla daha da lezzetlendirilebilecek bir yemektir. Makalemizde anlatacağımız fırında kaz nasıl pişirilir tarifi ve kaz iç pilav için okumaya devam edin.

Fırında kaz nasıl pişirilir tarifi - Malzemeler

  • Yarım kilo gram temizlenmiş ve ütülenmiş kaz
  • 1 tutam tuz
  • Tatlı biber, adaçayı yaprağı, biraz limon rendesi, defne yaprağı
  • 1 portakal
  • 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 2 adet soyulmuş ve biraz rendelenmiş elma
  • 1 uzun uzun şeritler halinde kesilmiş soğan
  • 1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı tuz karıştırılarak kenarda bekletilir
  • 2 yemek kaşığı
  • Bir miktar tavuk suyu

Fırında kaz nasıl pişirilir tarifi - Hazırlanışı;

  • Öncelikle fırınınızı 250 dereceye ayarlayın.
  • Kazı iyice yıkayıp, kurulayın. Tuz, karabiber, kekik, adaçayı yaprağı, limon rendesi, defne yaprağı, portakalı suyu ve rendesi ile birlikte elma ve soğanı kazın içen koyup, kazı doldurun.
  • 1 su bardağı su ve tuzu karıştırmıştık, bunu kazın olduğu fırın kabının dibine dökün.
  • Kazın derisini birkaç yerden delin ki oradan yağı akabilsin
  • Kazı göğüsleri aşağıya bakacak şekilde fırın kabına koyun.
  • Pişerken suyu biterse tekrar su ekleyebilirsiniz. 
  • 50 dakika bir tarafını, 50 dakika da diğer tarafını çevirerek pişirin.

Dilerseniz pişirirken kazın üzerini folyo ile kapatabilirsiniz. Bu kazın daha az yanarak pişmesini sağlayacaktır. Arkasını çevirdiğinizde de aynı şekilde folyo ile kapatırsanız arkası da yanmadan kızaraktır. Folyo ile pişirseniz, folyoyu sosu koyduktan sonra koymayınız ki üzeri de iyice kızarsın. Pişirdikten sonra sos yapmak için kazı 5 dakika dinlendirin ve fırında kaz sosu nasıl yapılır okumaya devam edin.

Fırında Soslu Kaz için;

  • 2 çorba kaşığı yağ kazı pişirdiğiniz fırın tepsisinden alın ve 2 çorba kaşığı un ile iyice karıştırın.
  • 1 dakika kadar pişirin.
  • Yavaş yavaş bunu kaza ekleyin. Bir süre daha pişirin.
  • Baharatları az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.

Kaz iç pilav ile nasıl servis edilir

Kazı iç pilav, tereyağlı brüksel lahanası, patates kroket veya patates püresi veya pişmiş elma ve soğan ile servis yapabilirsiniz. Bunların yanında şeftali kompostosu oldukça yakışacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...