Tgrt Haber
13 Kasım 2019 15:47

Köri soslu tavuk tarifi ve Köri soslu tavuk yapımı, Kolay Köri soslu tavuk yapılışı ve hazırlanışı

Köri ile tavuğun birbirine bu kadar yakıştığı bir yemek tarifi daha bilmiyoruz. Bu yüzden oldukça popüler olan köri soslu tavuğun birçok tarifi bulunmaktadır. Biz sizler için, un ile kıvamı arttırılan bir köri soslu tavuk tarifi, krema ile yapılan başka bir tarif ve tavuk dünyasının lezzetini yakalayabileceğiniz üç tarif hazırladık. Bunlardan hangisini denemek isterseniz yapabilirsiniz. Üçü de birbirinden lezzetli olmaktadır. Yalnızca eğer kremalı olan köri soslu tavuk tarifini yapacaksanız, kremayı yemeğe en son ilave etmelisiniz aksi taktirde krema kesilecektir.

Köri soslu tavuk tarifi ve Köri soslu tavuk yapımı, Kolay Köri soslu tavuk yapılışı ve hazırlanışı
Köri soslu tavuk tarifi ve Köri soslu tavuk yapımı, Kolay Köri soslu tavuk yapılışı ve hazırlanışı,

Köri ile tavuğun birbirine bu kadar yakıştığı bir yemek tarifi daha bilmiyoruz. Bu yüzden oldukça popüler olan köri soslu tavuğun birçok tarifi bulunmaktadır. Biz sizler için, un ile kıvamı arttırılan bir köri soslu tavuk tarifi, krema ile yapılan başka bir tarif ve tavuk dünyasının lezzetini yakalayabileceğiniz üç tarif hazırladık. Bunlardan hangisini denemek isterseniz yapabilirsiniz. Üçü de birbirinden lezzetli olmaktadır. Yalnızca eğer kremalı olan köri soslu tavuk tarifini yapacaksanız, kremayı yemeğe en son ilave etmelisiniz aksi taktirde krema kesilecektir.

Köri soslu tavuk tarifi ve Köri soslu tavuk yapımı, Kolay Köri soslu tavuk yapılışı ve hazırlanışı

Yoğun kıvamı ve enfes tadı ile köri soslu tavuk tarifi

Köri soslu tavuk
Malzemeler
•    600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servisi için:
•    1/4 demet maydanoz
Sosu için:
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 yemek kaşığı un
•    2 su bardağı soğuk süt
•    Yarım su bardağı sıcak su
•    1 tatlı kaşığı köri
•    1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Hazırlanışı
1.    Bir tavaya sıvı yağı alın ve biraz ısıtın. Üzerine kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü alıp, tavuklar renk değiştirip suyunu çekene kadar, orta ateşli bir ocakta kavurun.
2.    Bu sırada sosu için başka bir sos tavasında tereyağını eritin.
3.    Üzerine unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
4.    Kavrulan unun üzerine, soğuk sütü ekleyin ve hızlıca çırpmaya başlayın. Bu noktada eğer elinizdeki kaşık veya spatula yeterli gelmezse bir çırpıcı ile karıştırmanız topaklanmasını önlemek için gerekli olacaktır.
5.    Yarım su bardağı sıcak suyu, tuzu, köriyi ve karabiberi ekleyin. Bu sosu, kısık ateşte, biraz yoğun bir kıvam alana kadar, bu da 5 dakikaya tekabül ediyor, karıştırarak pişirin.
6.    Ardından hazırladığınız bu sosu, kavrulan tavukların üzerine ekleyin ve 5 dakika kadar iyice harmanlanmaları için pişirin.
7.    Üzerine ince ince kıydığınız maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Tavuk Dünyası Lezzetinde Köri Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler
•    1 parça tavuk göğsü
•    1 avuç arpacık soğan
•    Yarım kutu krema
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve kekik
•    Yarım çay kaşığı karabiber
•    1 çay kaşığı köri, tuz
•    1 yemek kaşığı dolu dolu parmesan peyniri (bunu dilerseniz eklemeyebilirsiniz)
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü tercihimiz julyen şekilde doğrayın.
Bir tur yıkayın ve bir kapta, üzerine zeytinyağı döküp, kekik, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Üzerini streç film ile kapatın ve eğer vaktiniz varsa buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Yoksa direkt olarak da yapabilirsiniz.
Bir tavayı biraz ısıtın ve üzerine marine ettiğiniz tavuk etlerini alın ve tavuklar pişene dek kavurun. Buradaki püf noktası, tavuk etlerinin üst üste geleceği bir şekilde bir küçük tava veya fazla tavuk eti ile doldurmayın çünkü eğer tavuk etlerinin her biri yağa temas etmez ise o zaman etiniz su salacak ve bu defa kuru olacaktır.
Tavuklar pişmek üzereyken üzerine arpacık soğanları atıp soteleyin.
Tavukların iki tarafı da altın rengine dönünce ve soğanlar sotelenince, önce kremayı sonra köri ve tuzu ekleyin. Bir veya iki dakika kadar karıştırıp pişirin.
Eğer tercih ederseniz, son aşamada peyniri ekleyip, birkaç tur karıştırıp servis edin. tercih etmiyorsanız, peynirsiz olarak direk servis edin.


Kremalı köri soslu tavuk
Malzemeler
•    600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    2- 3 adet çarliston biber
•    1 yemek kaşığı konserve mısır
•    1 tatlı kaşığı köri
•    1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Servisi için;
•    1/4 demet maydanoz
Sosu için;
•    1 paket krema

Hazırlanışı
1.    Bir tavaya sıvı yağı alın ve biraz kızdırdıktan sonra üzerine tavukları alın ve biraz kavurun.
2.    Üzerine biberleri atın ve biraz daha kavurmaya devam edin. Bu sırada tavuklar suyunu saldığından biberler ve tavuklar birlikte güzelce pişecektir.
3.    Tavukları kontrol etmek için bir çatalla ikiye ayırın ve eğer içi bembeyaz ise pişmiştir. Bu aşamada üzerine mısırı ve tuzu atın ve karıştırın.
4.    En son üzerine kremayı, köriyi ve karabiberi ekleyerek bir iki dakika karıştırarak kremanın ısınmasını sağlayın ve ardından hemen ocağı kapatın. İnce kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...