26 Ocak 2020 13:07
Kremalı makarna nasıl yapılır, Kremalı makarna yapımı ve kremalı mantar tarifi
Restoranlara taş çıkartacak kremalı efsane makarnalar yapmak mı istiyorsunuz? Bu efsane lezzetleri evinizde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Makarnanın en güzel halini kendi damak tadınıza göre ve pratik bir şekilde kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Habersiz misafirlerinize, okuldan gelen çocuklarınıza ve bu lezzetli makarnayı tatmak isteyen herkese rahatlıkla yapabilirsiniz.
Restoranlara taş çıkartacak kremalı efsane makarnalar yapmak mı istiyorsunuz? Bu efsane lezzetleri evinizde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Makarnanın en güzel halini kendi damak tadınıza göre ve pratik bir şekilde kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Habersiz misafirlerinize, okuldan gelen çocuklarınıza ve bu lezzetli makarnayı tatmak isteyen herkese rahatlıkla yapabilirsiniz.
Kremanın makarnaya bu kadar çok yakıştığını hep bilirdik. İçine çeşitli farklı sebzeler ve baharatlar ekleyerek kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz fakat biz sizleri için denenmiş ve baharatlarla şenlendirilmiş bir kremalı makarna tarifi hazırlamak istedik. Yiyenlerin parmaklarını da yediği bu tarifi evde mutlaka denemelisiniz.
Beş yıldızlı restoranlara taş çıkartacak kremalı makarna tarifi
Malzemeler
- Yarım paket penne makarna (ya da istediğiniz herhangi biri)
- 3 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağının yarısı kadar süt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı, kekik ve fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri ve zerdaçal
- Çok az muskat
- Birer tutam dereotu ve maydanoz
Hazırlanışı
- Yarım paket makarnayı bol suda içine tuz da ilave ederek haşlayın.
- 3 adet kapya biberi, julyen olacak şekilde doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıttığınız tavaya alın. Biraz soteleyin.
- 2 diş sarımsağı da birkaç parçaya bölün ve biberlerin üzerine ilave ederek soteleyin.
- Biberlerin dirilikleri gittiğinde üzerine, 1 paket kremayı, yarım çay bardağı kadar sütü ve 1 yemek kaşığı kadar hardalı ilave ederek, kısık ateşte pişirin.
- Krema kaynadığında üzerine 1 tatlı kaşığı kekiği ve 1 tatlı kaşığı fesleğeni, 1 çay kaşığı tuzu, 1 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı köriyi, 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 çay kaşığı zerdeçalı ve çay kaşığının ucuyla muskatı ekleyerek karıştırın. 1 veya 2 dakika kadar pişirin. Ardından hemen altını kapatın ki krema kesilmesin.
- Birer tutam, dereotu ve maydanozu güzelce yıkayın ve ardından dilediğiniz büyüklükte kesin. Sonra da sosun üzerine ekleyin.
- Haşlanan makarnaları süzün ve sos ile buluşturun ve güzelce karıştırın.
- Dilerseniz, çeşitli peynirler ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.