• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    106846
  • down
    USD
    5.7268
  • down
    EURO
    6.3392
  • up
    GBP
    7.4217
  • down
    Altın
    270.92
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 31.10.2019 - 09:58 Yorum : 0

Krep tarifi ve krep nasıl yapılır, Kolay krep nasıl yapılır

Bol yumurtalı, lezzetli olduğu kadar besleyici bol yumurtalı krep tarifini hem su ile hem de süt ile yapılışını sizlerle paylaşmak istedik. Genellikle sütle yapmak isteriz çünkü daha besleyici olmasını tercih ederiz fakat evde süt olmadığı zamanlarda su ile de yine yumurtalı olarak bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Krep tarifi ve krep nasıl yapılır, Kolay krep nasıl yapılır

Bol yumurtalı, lezzetli olduğu kadar besleyici bol yumurtalı krep tarifini hem su ile hem de süt ile yapılışını sizlerle paylaşmak istedik. Genellikle sütle yapmak isteriz çünkü daha besleyici olmasını tercih ederiz fakat evde süt olmadığı zamanlarda su ile de yine yumurtalı olarak bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Krep hamuru

Krep hamuru ile çeşitli yemek tarifleri hazırlayabilirsiniz. Bilindiği üzere en çok kahvaltıda tüketilir fakat krep hamuru ile farklı tarifler de hazırlamak mümkündür. Örneğin krepli lazanya hazırlayabilirsiniz. Sütlü veya su ile hazırladığınız kreplerin arasına kıyma ile hazırladığınız domatesli sostan sererek harika bir lazanya tarifi hazırlayabilirsiniz.

Aşağıdaki krepli lazanya iç harcını sırasıyla tavaya alarak hazırlayın. Ardından hazırladığınız kreplerin arasına yayıp, üzerine beşamel sosu ve kaşar rendesi döküp, 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Krepli lazanya için malzemeler

  • 100-150 gram kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 Türk kahve fincanı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon,
  • Maydanoz

Krep tarifi sütlü

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve tuzu bir çırpma kabına alın ve güzelce çırptıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Boza kıvamına geldiğinde artık hazır demektir.
  2. Bir tavaya birkaç damla sıvı yağ alın ve ısıtın. Bir kepçe karışımdan alın tavaya döküp hafif kepçenin tersiyle düzelttikten sonra pişirin. İki tarafını da pişirdiğiniz krepiniz hazır.
  3. İçine, domates, peynir, maydanoz ekleyerek servise hazırlayabilirsiniz.

Krep tarifi su ile

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları bir çırpma kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Üzerine sıvı yağı ve suyu ekleyin.
  3. Ardından tuzu ekleyin ve unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
  4. Tavayı ocağa alıp ısıtın, üzerine birkaç damla sıvı yağ ilave edin.
  5. Hamurdan bir kepçe alın ve kepçenin tersiyle biraz düzeltip pişirin. Önlü arkalı olarak pişirdiğiniz krepler servise hazır.
  6. Krepleri tüketirken, içine peynir, maydanoz, domates ekleyebilirsiniz.
  7. Dilerseniz, krep hamurunu hazırlarken de içine maydanoz ekleyebilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber