Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 17:31 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 17:36

Arefe günü bankalar açık mı, ne zamana kadar açık? Kurban Bayramı ve arefe günü bankalar çalışıyor mu?

Kurban Bayramının gelmesiyle beraber banka işlemleri olan vatandaşlar "Arefe günü bankalar açık mı, ne zamana kadar açık? Kurban Bayramı ve arefe günü bankalar çalışıyor mu?" sorularını araştırmaya başladı. Kurban bayramı ve arefe günü için bankların çalışma durumu merak edilirken resmi tatillerin özel sektörde ne zaman başlayacağı gündemdeki yerini aldı. İşte 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü bankaların çalışma saatleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Arefe günü bankalar açık mı, ne zamana kadar açık? Kurban Bayramı ve arefe günü bankalar çalışıyor mu?
Kurban Bayramı,banka,tatil,resmi tatil

Kurban bayramından bir önceki gün arefe günü olarak adlandırılıyor. Arefe günü 8 Temmuz Cuma günü idrak edilecek. Havale ve EFT işlemi yapacak olan vatandaşlar arefe günü bankaların açık olup olmayacağını, hangi gün ve saatlerde çalışacağını araştırmaya başladı. Peki Arefe günü bankalar açık mı, ne zamana kadar açık? Kurban Bayramı ve arefe günü bankalar çalışıyor mu? İşte bankaların çalışma saatleri

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI OLACAK?

Kurban Bayramı arefesi bu yıl 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. 8 Temmuz öğle sonu tatil olduğu için bankalar 8 Temmuz'da yarım gün hizmet verecek.

BAYRAMDA BANKALAR AÇIK MI, TATİL Mİ?

Kurban Bayramı resmi tatil olduğu için bankalar bayram boyunca kapalı olacak.

BAYRAMDA EFT YAPILIR MI, EFT VE HAVALE HESABA GEÇER Mİ?

Kurban Bayramı resmi tatili 2022 yılında 9,5 gün olduğu için, EFT işlemlerinde bayram boyunca aktarım yapılmayacak. Havale ve EFT işlemleri resmi tatilin ardından ilk gün yapılır.

Arefe günü bankalar açık mı, ne zamana kadar açık? Kurban Bayramı ve arefe günü bankalar çalışıyor mu?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2022 yılı Kurban Bayramı tatili, arefe günü yarım gün ile birleşerek toplamda 9,5 gün oldu.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olduğu, Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında belli oldu. Bu yıl Kurban Bayramı tatili 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 17 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. Vatandaşlar 9 günlük bir tatil yapacak.

Kabine Toplantısı'nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresi ile ilgili;  "Kurban Bayramını tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Böylelikle 4,5 gün olan bayram tatili 9,5 güne uzatıldı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecekken, 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

  • Kurban Bayramı Arifesi: 8 Temmuz 2022 Cuma
  • Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz 2022 Cumartesi
  • Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz 2022 Pazar
  • Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz 2022 Pazartesi
  • Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz 2022 Salı
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...