• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    97886
  • down
    USD
    5.8286
  • down
    EURO
    6.4899
  • down
    GBP
    7.4744
  • down
    Altın
    277.645
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 11.01.2019 - 08:46 Yorum : 0

Kuru Kuşburnu Marmelatı Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır

Kurutulmuş kuşburnu ve tohumları ilaç yapımında, gıdalarda ve kuşburnu çayı, reçel, çorba şeklinde imalatta kullanılan kuşburnu doğal bir C vitamini kaynağıdır. Kuru kuşburnu marmelatı faydaları nelerdir, Kuru kuşburnu marmelatı nasıl yapılır

Kuru Kuşburnu Marmelatı Faydaları Nelerdir Nasıl Yapılır

Kuru Kuşburnu Marmelatı Faydaları

Kuşburnu, gül çiçeğinin, yapraklarının hemen altındaki yuvarlak kısmıdır. Kuşburnu, gül bitkisinin tohumlarını içerir. Kurutulmuş kuşburnu ve tohumlar ilaç yapmak için birlikte kullanılır. Gıdalarda ve imalatta kuşburnu çayı, reçel, çorba ve doğal bir C vitamini kaynağı olarak kullanılır.

Kuru kuşburnu marmelatının faydaları

  • Kolesterolü düşürür.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Kuşburnu yağının kullanılması durumunda hamileliklerde veya başka durumlarda vücut çatlaklarına iyi geldiği belirlenmiştir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İshalin geçmesinde yardımcı olur.
  • Ateşin düşmesine fayda sağlar.
  • Soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır.
  • Mide problemleri ve tahrişlerinde faydalıdır.
  • Kansere karşı etkilidir.
  • Kronik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
  • C vitamini içeriği sebebiyle iltihabı tedavi etmeye yardımcıdır.
  • Kas zayıflığına, eklem ağrılarına, cilt döküntülerine ve ağız ve diş sağlığına hatta diş kaybına neden olan tüm problemleri çözmeye yardımcıdır.
  • Solunum rahatsızlıklarını tedavi etmek için faydalıdır.
  • Vücudun demiri emmesine yardımcı olur.
  • Kansızlığı önler.
  • Soğuk algınlığı ve grip semptomlarına karşı tedavi ve önleme amacıyla kullanılır ve faydası görülmüştür.
  • Kalça, eklem ve dizlerdeki ağrıları azaltmaya yarar.
  • Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Mide ağrısının önlenmesinde ve sindirim sistemi sorunlarının giderilmesinde etkin bir tedavi yöntemidir.
  • Karaciğerde iltihaplanmaya sebep olan semptomların azaltılmasında oldukça etkilidir.
  • Cilde faydalıdır. ÖZellikle deri altındaki katmanlara derinlemesine nüfus ederek cilt sağlığını olumlu anlamda etkiler. 
  • Ciltteki kırışıkları ve ince çizgileri giderir.
  • Güneşe karşı zararlı ışınlarla mücadele ederek koruma sağlar.
  • Kuşburnu yağının cilt lekelerine de iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kuşburnu çayı, kan dolaşımını arttırabilir.
  • Böbrek bozukluklarını tedavi etmekte ve böbreklerin daha iyi çalışmalarını sağlamakta etkilidir.
  • Diş ağrısına iyi gelir.
  • Sıvı kaybı var ise bunu düzenler.

Kuru kuşburnu marmelatı tarifi nasıl yapılır

  • Kuşburnu marmelatının en pratik yöntemlerinden biri aşağıdaki tariftir. Doğal ve içine herhangi bir yabancı madde katmadan direk olarak marmelatı kullanmak üzere kavanozlara kapatabilirsiniz. 
  • Kuşburnu meyvelerini güzel bir şekilde yıkayıp temizleyiniz.
  • 6 saat kadar su dolu kapta kaynatınız.
  • Posasını suyundan ayıracak şekilde süzünüz.
  • Süzdüğünüz ve kalan posayı, yaklaşık 2 saat daha tekrar ateşe koyarak kaynatınız.
  • Şeker ilavesini istediğiniz ölçüde tadarak yapıp, kavanozlara alıp, kapatınız.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber