Tgrt Haber
08 Mart 2021 17:02

Lazerle Ben Aldırma, Benlerin Alınması Nasıl Yapılır?

Kimine yakışan kimine yakışmayan ben, hemen hemen herkesin cildinde bulunur. Ben oluşumu insanlara doğuştan gelir ve oluşma nedeni ise tamamen genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır. Özellikle bazı insanların yüz bölgesinde ortaya çıkan ben, hem estetik hem de psikolojik olarak insanı rahatsız edebilir. İşte böyle durumlarda ise cerrahi girişimle ben alınabilir. Bu haberimizde "Ben aldırma, ben aldırma zararları, ben aldırma nasıl yapılır?, lazerle ben aldırma nedir" gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Lazerle Ben Aldırma, Benlerin Alınması Nasıl Yapılır?
Benlerin alınması,,Hangi benler alınır,,Lazerle ben aldırma,,kötü huylu ben,,kanserli ben nasıl anlaşılır,,kanserli ben,,bir benin kötü huylu olması,,ben,,ben nedir,,benlerin kökü olur mu,,benlere estetik müdahale,,benler nasıl oluşur,,benler nasıl alınır

Benler ciltteki bazı hücrelerin bir bölgede toplanmasıyla ortaya çıkar. Pigment içerikleri daha fazla olduğundan genel olarak koyu renkte olurlar. Benler bazen estetik kaygı, bazen de kanser şüphesi ile aldırılmak istenebilir. Benin yakınında ufak tefek başka benler oluştuysa, rengi değişiyorsa, üzerinde kanayan ve kapanmayan bir yara çıkmışsa, büyüyorsa, kaşıntılıysa vakit kaybetmeden bir uzmana danışmakta yarar var demektir.

Lazerle Ben Aldırma, Benlerin Alınması Nasıl Yapılır?

Şayet ben estetik kaygı ile alınacaksa, estetik kurallara göre çıkartılmalı ve ona göre estetik dikişin atılması gerekmektedir. Halk arasında benlerin dişisi ve erkeği olduğu inancı yaygındır. Bu tamamen bir rivayettir ve doğruluk payı da yoktur. Uygun şekilde çıkarılan benler tekrarlamaz üremez veya kötü biz şeye dönüşmezler. Eğer benin kanser olduğu düşünülüyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurulmalı ve ben operasyonla çıkartılmalıdır. Benlerin kökü olmaz. 

Hangi Benler Tehlikelidir? 

Cilt kanseri riski taşıyan benler boyut ve renk açısından normal benlerden farklılıklar gösterir.

Lazerle Ben Aldırma, Benlerin Alınması Nasıl Yapılır?

Bunun için vücudunuzdaki benleri aşağıda sıralayacağımız şekilde inceleyip takip altında tutmanızı tavsiye ediyoruz. 

Bunlar sırasıyla:

  • Simetrik olmayan ben
  • Sınırları tam olarak belirgin olamayan benler
  • Kısa süre önce koyulaşan benler
  • Çapı 0,5 cm’den büyük veya hızla büyüyen benler
  • Kabartı: Üst yüzeyi kabararak yükselmiş olan benler

Benin kötü huylu bir lezyona dönüştüğü şüphesi varsa doktorunuz beni lazerle veya geleneksel yöntemlerle uygun şekilde çıkarıp, incelenmek üzere patolojiye gönderebilir.

Sağlıklı günler diliyoruz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...