Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 16:39 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 17:05

Mavi Kalp Anlamı: Mavi Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı Nedir?

Emojier özellikle sosyal medyada sıklıkla kullanılan ifadelerdir. Bazı durumlarda sözler yetersiz kalıyor desteklemek için hemen bir emoji atıveriyoruz. Özellikle WhatsApp, İnstagram, Facebook ve Sanapchat gibi sosyal medya platformlarında en sık kullanılan ifadeler arasında ise renkli kalpler geliyor. Peki bu emojilerin anlamı nedir? WhatsApp kalplerinin renkleri ne anlam ifade ediyor. Mavi kalp emojisi ne anlama gelir? İşte kalplerin anlamları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Mavi Kalp Anlamı: Mavi Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı Nedir?
WhatsApp,emoji

Sosyal medya platformlarında sıklıkla kullanılan emojiler teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımıza girdiler. Özellikle WhatsApp’ta mesaj atarken kelimeleri desteklemek için ya da kelimelerin yerini tutması için kullanılan emojilerin en anlama geldiği ise merak ediliyor. Genellikle sevgi ve aşk anlamını taşıyan kalp emojisinin ise farklı renklerde kullanımı ne anlam ifade ettiği konusunda merak uyandırıyor. Peki mavi kalp anlamı nedir? Mavi kalp emojisi ne anlama gelir? WhatsApp kalplerinin renklerinin anlamı nedir? İşte emojilerde kullanılan renkli kalplerin anlamları

WHATSAPP KALPLERİNİN ANLAMLARI NELERDİR? RENKLİ KALP EMOJİLERİ NE ANLAM İFADE EDER?

Özellikle WhatsApp’ta sıklıkla kullandığımız renkli kalplerin aslında ne anlam ifade ettiğini biliyor musunuz? Sevgi, aşk gibi anlamlar yüklediğimiz kalp emojilerinin renkleri değiştiğinde anlamları da değişiyor. Eğer renkli kalplerin anlamlarını bilmeden gelişigüzel kullanıyorsanız bir kez daha düşünmelisiniz. Bu renkler istenmeyen anlaşılmalara yol açabilir diyerek sizleri şimdiden uyaralım. Peki ne anlama geliyor renkli kalp emojileri? İşte WhatsApp kalplerinin renklerinin anlamları…

Mavi Kalp Anlamı: Mavi Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı Nedir?

En çok kullanılan emojilerden olan kalplerin farklı renkleri bulunmaktadır. Sarı, mavi, beyaz, siyah, yeşil, kahverengi, mavi gibi kalp renkleri vardır.

MAVİ KALP ANLAMI NEDİR?

Mavi kalp dostluğu, aileyi ve saf sevgiyi temsil eder. İki kişi arasındaki, derin dostluğu temsil eden mavi kalp emojisi güven, uyum, barış ve sadakati gösterir. Aile bireylerine, arkadaşa olan saf sevgi, güven ve uyum anlamını taşımaktadır. Otizm veya spor sporlarına olan ilgi ve sevgi anlamlarında da kullanılabilir. Fakat bu emojinin az bilinen bir anlamı daha bulunmaktadır. Mavi kalp emojisinin bir diğer anlamı, BDSM ilişki türüne hizmet eder. Çekicilik ve arzuyu içerisinde barındıran mavi kalp çift anlam taşır. Bu yüzden kullanımına dikkat etmekte fayda var.

Mavi kalp emojisi karşıdaki kişiye güven duyduğunu göstermesiyle birlikte platonik ilişkilerde hoşlanmak anlamına gelebilmektedir. Mavi kalp emojisi ilk ortaya çıktığı zaman otizime destek verilmesi amacıyla kullanılmış olup zamanla sevgi, sadakat ve güveni temsil eden bir emoji halini almaktadır. Mavi kalp emojisi gönderen kişilerin bu emojinin anlamını bilmeleri gerekmektedir.

Mavi Kalp Anlamı: Mavi Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı Nedir?

❤️ Kırmızı kalp anlamı: Dünyada en çok kullanılan emojilerden biri olan kırmızı kalp, saf aşk duygusu ile özdeşleşiyor. Bu emoji birbirine karşı büyük tutku, sevgi ve romantizm duygusu taşıyan insanlar arasında kullanılır. Bununla birlikte çok yakın arkadaşlık ve derin hisleri tanımlamak için de rol oynar.

Turuncu kalp anlamı: Kalp emojisi sevgili temsil etmesine karşın turuncu kalbin anlamı daha çok arkadaşlık ilişkilerini kapsıyor. Yani duygusal ilişkilerin yanı sıra dostluk sevgisi mesajlarına hizmet eder.

Sarı kalp anlamı: Yeni başlangıçlar, gençlik, gün ışığı, bahar, saflık ve güç anlamları taşıyan sarı rengi, WhatsApp emojisinde mutluluk ve iyimserlik anlamı taşıyor. Yaşama sevincini temsil etmek için de tercih ediliyor.

Mor kalp anlamı: Şefkat ve ilgiyi sembolize eder. Daha çok aile ilişkilerinde tercih edilen bu emoji, Anneler Günü ya da doğum günü gibi özel günlerde de sıkça kullanılır.

Siyah kalp anlamı: Karanlık ve sert bir mizahı tanımlayan siyah kalp emojisi, kullanıcının içinde tuttuğu acı ve üzüntü hissini ifade eder. Çoğunlukla taziye mesajlarında kullanılır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...