Tgrt Haber
23 Kasım 2021 12:46

Öğretmenler Günü tatil mi? 24 Kasım okul yarım gün mü?

Öğretmenler Günü yaklaşırken 24 Kasım Çarşamba resmi tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci öğretmenler günü hazırlıklarına devam ediyor. Peki 24 Kasım tatil mi? Öğretmeler Günü okul yarım gün mü?

Öğretmenler Günü tatil mi? 24 Kasım okul yarım gün mü?
öğretmenler günü,,24 kasım,

Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım günü kutlanıyor. Öğretmenlerini mutlu etmek isteyen öğrenciler hediye ve kutlama hazırlıkları yapıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle iki yıl ara verilen Öğretmenler Günü kutlaması bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacak. İşte Öğretmenler Günü tatil mi, okul yarım gün mü sorularını cevabı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TATİL Mİ? 

Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi 24 Kasım’da tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanacak. Öğrenciler öğretmenleri için en sevdiği şiirleri okuyacak, anlamlı yazılar yazacak ve hediyeler hazırlayacak. Veliler de 24 Kasım Öğretmen Günü’nde tebrik gönderecek. Peki bu özel günde okullar yarım gün mü? Öğretmenler Günü tatil mi? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil değildir. Bu nedenle okulda tam veya yarım gün tatil yapılmıyor. Öğrenciler ve öğretmenler tüm gün okulda olup, derslerini işlemeye devam edecekler.

Öğretmenleri onore eden bu özel günde öğrenciler en güzel şiirleri okuyacak, veliler ise öğretmenlerin bu gününü tebrik edecek. Peki, 24 Kasım tatil mi, yarım gün mü? Öğretmenler Günü okul var mı? sorularının cevabını merak ediliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR? 

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, Atatürk'ün "başöğretmen" oluşunun yıldönümünde, ülke genelinde Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" çerçevesinde gerçekleşmeye başladı. Bazı ülkelerdeyse, 1994 yılından bu yana her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te düzenlenen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümü olarak kutlanır. 

Öğretmenler Günü tatil mi? 24 Kasım okul yarım gün mü?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere özel program hazırladı. Öğretmenlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerde buluşacağı özel program, yarın Ankara'da sergi açılışıyla başlatılacak. Kızılay Metro Çarşısı Sanat Galerisi'nde 81 ilde düzenlenen "Doğru Ağacın Doğru Gölgesi Olur" temalı resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin yer alacağı sergi ile "Pandemide Öğretmen" konulu sergisinin açılışı yapılacak.

Başkentte ağırlanacak 81 ilden seçilen eğitimde fark oluşturan öğretmenler, şehrin tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret edecek ve MEB Şura Salonu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından "Öğretmene Vefa" konserine katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşakanlığı Külliyesi'nde öğretmenleri kabulü ve davet yemeği düzenleyecek. 

MEB'in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla başlattığı"Öğretmenim İçin Bir Fidan"kampanyası da devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen kampanya için öğrenciler, istedikleri kadar fidanı öğretmenlerine armağan edebilecek. Kampanya kapsamında, 1 milyon 200 bin öğretmen için en az bir fidanın toprakla buluşturulması amaçlanırken, dikilen her 100 bin fidan ile de bir hatıra ormanı oluşturulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...