Tgrt Haber
31 Ekim 2019 10:12

Patatesli börek yapımı ve Patatesli börek tarifi, Patatesli börek nasıl yapılır

Sizler için birbirinden pratik ve lezzetli iki tarif hazırladık. Bu tarifleri misafirlerinize de hazırlayabilir ve misafir sofralarını şenlendirebilirsiniz. İlk tarifimiz, çıtır çıtır patatesli börek tarifi. Diğeri ise sosu ile şaşkınlığa sebep olan fakat yiyenlerin tekrar tekrar istediği pratik çıtır börek tarifidir.

Patatesli börek yapımı ve Patatesli börek tarifi, Patatesli börek nasıl yapılır
Patatesli börek yapımı ve Patatesli börek tarifi, Patatesli börek nasıl yapılır,

Sizler için birbirinden pratik ve lezzetli iki tarif hazırladık. Bu tarifleri misafirlerinize de hazırlayabilir ve misafir sofralarını şenlendirebilirsiniz. İlk tarifimiz, çıtır çıtır patatesli börek tarifi. Diğeri ise sosu ile şaşkınlığa sebep olan fakat yiyenlerin tekrar tekrar istediği pratik çıtır börek tarifidir.

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için malzemeler

  • 200 g tereyağı (eritilmiş)

İç harcı için malzemeler

  • 4 adet patates
  • 100 g kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber, karabiber, tuz

Hazırlanışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve su dolu bir tencerede haşlayın. Yumuşadıklarında suyunu süzün ve güzelce ezin.
  2. Üzerine; kaşar peyniri, tereyağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  3. Yufkayı serin ve üzerine erittiğiniz ve ılık hale getirdiğiniz tereyağını her yerine sürün.
  4. Yufkayı D şeklini alacak şekilde kapatın ve kapattığınız yufkanın üzerine de tereyağını sürün.
  5. Yufkanın ikiye katladığınız kısmının kenarına hazırladığınız iç harçtan bolca koyup, iki kenarını içe katlayın ve ardından iki katlı olarak ikiye katladığınız bu yufkayı rulo şeklinde sarın.
  6. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, iki parmak kalınlığında ruloyu kesin.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağların ardından börekleri buna dizin.
  8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Patatesli börek yapımı ve Patatesli börek tarifi, Patatesli börek nasıl yapılır

Patatesli pratik çıtır börek tarifi

Patatesli harika bir lezzet olan patatesli çıtır börek hem oldukça pratik hem de bir o kadar lezzetlidir. Bu lezzeti tatmak için bu böreği hazırlayabilirsiniz. Sirke sizi endişelendirmesin çünkü börekler piştikten sonra asla sirke tadı veya kokusu bulunmamaktadır. Sirke bu böreği çıtır çıtır yapacaktır. Bu yüzden sirkeyi tarife dahil ederken tereddüt etmeyiniz.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı için malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 adet yumurta

Hazırlanışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğradıktan sonra su dolu bir tencereye koyup yumuşayana kadar kaynatın.
  2. Başka bir yere sıvı yağı ve küçük doğradığınız veya rendelediğiniz soğanı kavurun. Üzerine patatesleri ekleyip, tuz, nane, kırmızı toz biberi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Ayrı bir kasede, sıvı yağı, unu, sirkeyi ve tuzu karıştırın.
  4. Yufkayı bir yere serin. Üzerine sostan 3-4 yemek kaşığı serperek yufkanın her yerine yayın.
  5. Yufkayı ikiye katlayın ve 6 parçaya kesin. Elde ettiğiniz üçgenlerin geniş kısmına iç harçtan koyarak aynı sigara böreği sardığınız gibi sarın ve yufkaların tümünü bu şekilde hazırlayın.
  6. Bir fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...