• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    113775
  • up
    USD
    6.1552
  • up
    EURO
    6.7007
  • down
    GBP
    7.9732
  • up
    Altın
    326.885
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 12:07 Yorum : 0

Saray lokumu tarifi, kakaolu saray lokumu nasıl yapılır ve kakaolu saray lokumu yapımı ve hazırlanışı

Saray lokumu tarifi, kakaolu saray lokumu nasıl yapılır ve kakaolu saray lokumu yapımı ve hazırlanışı. Siz okuyucularımız için merak edilen Saray lokumu nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz tarifle cevapladık. İşte Sararken Asla Kırılmayan Tam Ölçülü Nefis Saray Lokumu Tarifi

Saray lokumu tarifi, kakaolu saray lokumu nasıl yapılır ve kakaolu saray lokumu yapımı ve hazırlanışı

Saray lokumu tarifi, kakaolu saray lokumu nasıl yapılır ve kakaolu saray lokumu yapımı ve hazırlanışı. Siz okuyucularımız için merak edilen Saray lokumu nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz tarifle cevapladık. İşte Sararken Asla Kırılmayan Tam Ölçülü Nefis Saray Lokumu Tarifi

Sararken Asla Kırılmayan Tam Ölçülü Nefis Saray Lokumu Tarifi

Malzemeler

  • 1 litre süt (beş su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı

Üzeri için

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Tabanına serpmek için hindistan cevizi

Hazırlanışı

  1. Bir siyah fırın tepsisini her yerine gelecek şekilde sert bir tereyağı ile yağlayın.
  2. Üzerine kremşanti serpin ve tepsiyi sarsarak her yerine gelmesini sağlayın.
  3. Bir tencereye 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı tepeleme kakaoyu alın ve güzelce karıştırıp ocağın altını açarak göbekçikler çıkana kadar sürekli karıştırıp kaynatın.
  4. Göbekçikler çıkınca, altını kapatın ve tereyağını üzerine atıp eriyene kadar karıştırın. Sonra da hindistan cevizi serptiğiniz tepsiye düzgün bir şekilde dökün. Spatula ile düzeltin ve 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bir gece önceden de yapabilirsiniz.
  5. Kremşantiyi sütü ile hazırlayın.
  6. Buzdolabında soğuyan ve dinlenen muhallebiyi çıkartın ve hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün. 12 eşit parçaya kesin. Sonrasında rulo haline gelecek şekilde sarın ve lokumlarınız servise hazır.

Kakaolu Saray Lokumu Tarifi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr tereyağı
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi

İç Kreması İçin;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 paket kremşanti

Hazırlanışı

  1. 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 6 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 su bardağı unu bir tencereye alın ve karıştırın. Pütürler kalmayana kadar karıştırdığınız muhallebiyi kaynamaya bırakın.
  2. Göbekçikler çıkmaya başladığında altını kapatın ve üzerine 25 gram tereyağı ilave ederek, muhallebinin sıcaklığı ile tereyağının erimesini sağlayın. 1 paket vanilyayı da ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  3. İç kremasını yapmak için, 1,5 su bardağı soğuk sütü bir paket kremşanti ile güzelce çırpın ve kıvam alınca buzdolabına kaldırarak soğuk kalmasını sağlayın.
  4. Bir dikdörtgen borcam alın ve borcamın en alt katına bol olacak şekilde hindistan cevizi dökün. Her yerini güzelce hindistan cevizine buladıktan sonra üzerine yavaş olacak şekilde muhallebiyi dökün. Sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan muhallebiyi buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız kremşantiyi güzelce sürün. Dilerseniz üzerine ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. Borcamın kısa kenarından aşağıya doğru bir kez tam ortadan kesin.  Borcamın uzun kenarından ise dört parçaya bölün. Ardından her bir parçayı rulo olacak şekilde katlayın ve saray lokumu servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber