Tgrt Haber
02 Kasım 2018 10:53

Sarımsak yutmanın faydaları

Çok eskiden beri soğan ailesinden olan sarımsak hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamıştır.

Sarımsak yutmanın faydaları
sarımsak

Çok eskiden beri soğan ailesinden olan sarımsak hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamıştır. Sarımsak çiğnenerek yenildiğinde kuvvetli bir kokuya sahip olan bir besindir. Özellikle yemeklere verdiği aroma ile ilk tercihlerin arasında ve hatta bazı yemek tariflerinin en merak edilen püf noktaları arasındadır. Bir sarımsak ampulünün her segmentine karanfil denir. Yenildiğinde ağır kokabilen bir besin olan sarımsak, yutularak da hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bu şekilde midede eriyip parçalanarak, koku salınımını en az seviyeye indirme yöntemi  mümkündür.

Sarımsak yutmanın faydaları

Sarımsağın bir karanfilinin ezilmesi veya çiğnenmesi durumunda sülfür bileşikleri oluşuyor. Bununla birlikte allicin adı verilen bileşik de yine aynı anda sarımsakta meydana geliyor. Sarımsakta bulunan kükürt bileşikleri vücuda sindirim sisteminden girer ve vücudun her yerinde dolaşarak güçlüm tüm biyolojik etkilerini sergiler.

Besleyici bir yiyecek olması ile birlikte kalorisi yok denilecek kadar azdır;                                        

1 ons (28 gram) sarımsak şunları içerir

  • Manganez: RDA'nın% 23'ü
  • B6 Vitamini: RDA'nın % 17'si
  • C Vitamini: RDA'nın% 15'i
  • Selenyum: RDA'nın % 6'sı
  • Fiber: 0.6 gram

Sarımsak yutmanın faydaları

Kalsiyum, bakır, potasyum, fosfor, demir ve vitamin açısından zengindir.

  • Soğuk algınlığı dahil tüm nezle grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında rahatlıkla antibiyotik etkisini görebilirsiniz. Bu hastalıklardaki şifaya sebep olma oranı % 63 ‘tür.
  • Diyet listenize de sarımsağı ekleyerek hem tok kalabilir hem de kış hatalıklarından doğal yollarla korunabilirsiniz.
  • Kalp krizi ve kardiyovasküler gibi tehlikeli hatsalıkların ve ayrıca, yüksek tansiyona sebep olan kan basıncını kontrol altına alır ve kan basıncını azaltır.
  • Kalp hastalığı riskini azaltırken, kolestrol seviyesini de iyileştirir. Kötü kolestrol olan LDL oranını düşürdüğü saptanmıştır.
  • Yüksek trigliseriti düzenler ve bunun sebep olacağı kan hastalıklarını azaltır.
  • Alzheimer hastalığı önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.
  • Enfeksiyonlara karşı iyileştirici özelliği bulunur.
  • Sporcuların istediği doğal doping yolarından biri de sarımsak yutmaktır. Enerjiyi ve performansı arttırır.
  • Fazla miktarda tüketilen sarımsak,vücuttaki ağır metallerin organlara vereceği zarara karşı savaşır ve koruma sağlar.
  •  Kadınlarda kemik sağlığını koruyup geliştirmeye yardımcı olur. Östojen artışı sağlar bu nedenle daha sağlıklı bir kemik yapısı meydana gelir.
  • Menopoz döneminde günde 2 gr sarımsak yutmak östrojen hormonunu oldukça arttırmaktadır.
  • Yemeklerinize; özellikle çorba ve soslarınıza dahil ettiğinizde enfes tadlar yakayabileceğiniz bir yiyecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...