• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    110477
  • up
    USD
    5.8011
  • up
    EURO
    6.4759
  • up
    GBP
    7.7598
  • up
    Altın
    275.921
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 13.11.2019 - 15:33 Yorum : 0

Sulu köfte nasıl yapılır, Sulu köfte yapımı ve en kolay Sulu köfte tarifi

Farklı bir ekşili köfte yapmak ve yemek istiyorsanız bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Mutfakların usta aşçılarından Arda’nın nefis ve besleyici Ekşili Köfte Tarifi, miyanesi ve lezzeti ile tam tadında…

Sulu köfte nasıl yapılır, Sulu köfte yapımı ve en kolay Sulu köfte tarifi

Arda’dan Nefis Tam Tadında Ekşili Köfte Malzemeleri

 

Farklı bir ekşili köfte yapmak ve yemek istiyorsanız bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Mutfakların usta aşçılarından Arda’nın nefis ve besleyici Ekşili Köfte Tarifi, miyanesi ve lezzeti ile tam tadında…
 Köftesi için Malzemeler
•    ¼ su bardağı pirinç – 5 dakika haşlanmış ve süzülmüş
•    1 adet soğan- rende
•    1 adet yumurta
•    Tuz
•    Karabiber
•    350 gr. kıyma
•    Un – köfteleri kaplamak için
•    Zeytinyağı
•    2 adet havuç – dilimlenmiş
•    1 adet kereviz – küp doğranmış
•    2 adet patates – küp doğranmış
•    7 su bardağı sıcak su
 
Meyanesi için Malzemeler
•    1 adet yumurta
•    1 limonun suyu
Hazırlanışı
Pirinçleri güzelce yıkayın ve biraz suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzdükten sonra soğutun.
Bir karıştırma kabından, soğuyan pirinçlerin üzerine, soğanı rendeleyin, kıymayı, tuzu, karabiberi, yumurtayı iyice yoğurun.
Bu harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, bunları elinizde yuvarlayın. Unlu bir tepsi hazırlayın ve bu tepsinin üzerine köfteleri bırakın. Tümü bittikten sonra da tepsiyi bir iki kez sallayıp tüm köftelerin unlanmasını sağlayın.
Bir tencereyi ocağa alın ve zeytinyağını ekleyerek biraz ısıtın. Üzerine havuçları da ekleyin ve bir iki dakika bu şekilde kavurun. Sonra da üzerine sıcak suyu döküp kaynaması için bırakın.
Su kaynadıktan sonra üzerine patates, kereviz ve köfteleri ekleyerek orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alın ve ılınması için bir kenarda bekletin.
Tencere ılındığında bir kaseye yumurta ve limon suyunu güzelce çırpın.
Tenceredeki yemek suyundan bir kepçe alarak yumurtalı limon suyunun üzerine ekleyin ve bunları da çırpın. Üzerine birkaç kepçe daha alın ve ardından bu karışımı tencereye dökün ve biraz karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

 
Kıpkırmızı Nefis Sulu Köfte
Malzemeler
Köfte İçin;
•    4 adet orta boy patates
•    300 gr yarı yağlı kıyma
•    1 adet orta boy kuru soğan
•    1 adet yumurta
•    1 su bardağı ekmek içi ya da yarım su bardağı galeta unu
•    2 diş sarımsak
•    1 tutam maydanoz
•    Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Salçalı su için;
•    1 adet orta boy kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    1 tatlı kaşığı biber salçası
•    Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    Tuz
•    Yeteri kadar kaynar su

Kızartmak için;
•    1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
1.    Tüm köfte malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve 5 dakika boyunca iyice yoğurun. Elinizi ara sıra sıvı yağ ile yağlandırıp, köftelerin elinize yapışmasını önleyebilirsiniz. Ardından cevizden az büyük parçalar alıp bir tepsiye dizin ve buzdolabına kaldırın.
2.    Patatesleri iri bir şekilde doğrayın.
3.    Bir tencereye sıvı yağı alın, ısıtın. Üzerine soğanı doğrayın ve pembeleşene dek kavurun.
4.    Üzerine unu ekleyin ve kavurun. Biber salçaları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5.    1 su bardağı önce soğuk su ilave edin. Karıştırın. Üzerine kaynayan suyu ilave edin.
6.    Tuz ve baharatları ekleyerek ocağın altını orta ateşte kaynamaya bırakın.
7.    Bir kızartma tavasını ısıtın. Önce patatesleri, sonra köfteleri renkleri dönene kadar kızartıp kaynamaya bıraktığınız salçalı suya ekleyin. Çok fazla karıştırmadan 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin sonra yemeğiniz servise hazır.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber