• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 09:57 Yorum : 0

Yayla çorbası Tarifi yapımı ve Yayla çorbası yemeği nasıl yapılır, Yayla çorbası nasıl yapılır

Yayla çorbası ile düğün çorbası birbiri ile karıştırılmaktadır. Düğün çorbası gerdan etinin içinde olduğu, daha az yoğurtla yapılan bir çorbadır. Yayla çorbası pirinçli, bundan daha farklı olarak hazırlanır. Hafif ekşi ve hafif kıvamlı tadıyla sofralara şenlik katan bu çorbayı herkes kolaylıkla yapabilir. Yayla çorbasını, aslında pirinçle yapılır fakat yarma ile de yapılan tarifler vardır.

Yayla çorbası Tarifi yapımı ve Yayla çorbası yemeği nasıl yapılır, Yayla çorbası nasıl yapılır

Yayla çorbası ile düğün çorbası birbiri ile karıştırılmaktadır. Düğün çorbası gerdan etinin içinde olduğu, daha az yoğurtla yapılan bir çorbadır. Yayla çorbası pirinçli, bundan daha farklı olarak hazırlanır. Hafif ekşi ve hafif kıvamlı tadıyla sofralara şenlik katan bu çorbayı herkes kolaylıkla yapabilir. Yayla çorbasını, aslında pirinçle yapılır fakat yarma ile de yapılan tarifler vardır.

Sıcacık orijinal yayla çorbası tarifi

Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 7 su bardağı suyu ve pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra ekleyin ve üzerine bir miktar su ilave ederek, pirinçleri haşlayın.
  2. Bir küçük karıştırma kabı veya kaseye, 1 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı, yarım fincandan bir miktar fazla unu ve üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek iyice çırpın.
  3. Tenceredeki kaynamış sudan kasedeki terbiyeye ilave edin ve terbiyeyi ısıtın. Ardından bir miktar daha sıcak pirinçli sudan ilave ederek terbiyeyi iyice ısıtın.
  4. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Çorba terbiyesi ile kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra en kısık ateşe alarak 10 dakika kadar kaynatın. Bu esnada arada bir karıştırın.
  6. 10 dakika geçtikten sonra çorbanın altını kapatın.
  7. Bir sos tenceresine, tereyağı ekleyip güzelce eritin. Üzerine de nane ilave edin. Güzelce karıştırın. kaselere çorbayı dağıttıktan sonra üzerlerine tereyağlı naneli karışımdan dökün. Kalan yağı da tencereye dökün.

Unsuz yayla çorbası

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 – 2, 5 su bardağı soğuk su
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Pirinci bol suda yıkayıp, yine bol su dolu bir tencerede haşlayın.
  2. Tencereye 1 büyük kase yoğurt ekleyin. Üzerine 2 su bardağı soğuk ekleyin ve güzelce karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Sürekli karıştırın ki yoğurt kesilmesin.
  3. Kaynayan tencereyi ocaktan alın. Bir sos tavasında, 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 2 yemek kaşığı naneyi ekleyin.
  4. Naneli tereyağını, tencereye ekleyin ve servis edin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber