Tgrt Haber
07 Şubat 2022 12:23

Ömer Seymenoğlu Kimdir?

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun görevden alınarak yerine geçici olarak Osman Kaymak'ın atanması üzerine vatandaşlar, "Ömer Seymenoğlu kimdir, neden görevden alındı?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Vali Seymenoğlu'nun koronavirüse yakalanması görevden alınmasına gerekçe gösterilirken; akıllara Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi geldi. İşte, konuya ilişkin detaylar ve Ömer Seymenoğlu'nun hayatı...

Ömer Seymenoğlu Kimdir?

Koronavirüse yakalandığını ve istirahat ettiğini açıklayan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Yapılan son açıklamaya göre, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu görevden alındı ve  yerine geçici olarak Osman Kaymak atandı. Geçtiğimiz günlerde Isparta'da yaşanan elektrik kesintisinin ardından açıklanan bu atama kararı, görevden alınan Ömer Seymenoğlu ile ilişkilendirilse de, görev değişikliğinin asıl sebebinin, Ömer Seymenoğlu'nun korona olması olarak bildirildi. Peki, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, detaylar...

ISPARTA VALİSİ ÖMER SEYMENOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

20 Mayıs 1965 yılında Trabzon Sürmene'de dünyaya gelen Ömer Seymenoğlu ilk, orta ve lise öğrenimini Sürmene'de tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

27 Haziran 1988 tarihinde kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği hizmetine başlayan Ömer Seymenoğlu, Gaziantep Kaymakam Adayı, Sürmene ilçesi Kaymakam Refiki, Çerkeş ve Ardeşen ilçeleri Kaymakam Vekili, Çeltikçi, Kangal, Çıldır ve Fındıklı ilçeleri Kaymakamı olarak görev yaptı ve kariyerine devam etti.

18 Mayıs 2000 tarihinde Mülkiye Müfettişliğine, 22 Aralık 2000 tarihinde Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Ömer Seymenoğlu, 14 Nisan 2015 tarihinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildikten sonra,10 Eylül 2016 tarihinden itibaren Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevine devam etti. 27 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Isparta Valisi olarak atandı ve geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabında koronavirüs olduğunu açıklamasının ardından, bugün görevden geçici olarak görevden alınması haberi ile gündeme geldi. 

Ömer Seymenoğlu Kimdir?

ISPARTA'DA ELEKTRİKLER NEDEN YOKTU?

Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi gündemde yer almaya devam ediyor. Sıcaklığının -7 dereceye kadar indiği, kar kalınlığının ise 1 metreyek ulaştığı Isparta'da elektrik kesintisi günlerce sürdü. Abonelerin yüzde 93’üne enerji verildiği açıklanırken, bazı yerlerde elektrik kesintisi 80 saate yaklaştı. 

Yaşanan bu aksaklıklar sebebi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta’ya gitti ve Bakan Dönmez, kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği, elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta'da valilik bünyesinde 112 Çağrı Merkezi'nde kurulan kriz merkezinde toplantı yaptı. Bakan Dönmez, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Ömer Seymenoğlu ile kurum amirlerinden son duruma dair bilgi aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da en kısa sürede hayatı normalleştireceklerini şu sözlerle ifade etti:

“Şu an itibarıyla il genelinde 299 bin aboneden yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumda. Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesiyle ilgili ekiplerimiz canla başla çalışmaktadır”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...