Tgrt Haber
07 Ocak 2022 16:04

11 kez Covid-19 aşısı oldu 12'ncide yakayı ele verdi sebebi ise şaşırttı

Hindistan'da 84 yaşındaki Brahmdeo Mondal, birkaç farklı aşı merkezinden, farklı hesaplar açarak 11 kez Covid-19 aşısı oldu. Mondal'ın bu kadar çok Covid-19 aşısı olmasının altındaki neden ise duyanları şaşırttı.

11 kez Covid-19 aşısı oldu 12'ncide yakayı ele verdi sebebi ise şaşırttı
covid-19,aşı,koronavirüs,hindistan

Hindistan, 16 Ocak 2021 tarihinden beri vatandaşlarına iki farklı yerel Covid-19 aşısı olma imkanı sunuyor fakat aşı olmak ülkede henüz zorunlu değil. Ülkede herhangi bir aşı zorunluluğu olmamasına rağmen 84 yaşındaki Brahmdeo Mondal, 11 kez Covid-19 aşısı oldu, 12. aşısını olmak isterken ise yakayı ele verdi. 

Hindistan’ın Madhepura bölgesindeki bir hastanede çalışan Dr. Amarendra Pratap Shahi, 84 yaşındaki adamın dört farklı aşı merkezinden 8 doz Covid-19 aşısı olduğuna dair kanıt bulunduğunu söyledi. Yapılan araştırma sonucunda Mondal’ın aynı gün içinde yarım saat arayla 2 doz Covid-19 aşısı aldığı ve sistemde kayıtlı olduğu anlaşıldı.

Shahi, 84 yaşındaki adamın bu kadar fazla aşıyı nasıl yaptırmış olduğunu henüz anlamadıklarını belirterek, sistemde teknik bir hatanın meydana gelmiş olabileceğini ya da sağlık görevlilerinin bir ihmali sonucu yaşandığını söyledi.

11 kez Covid-19 aşısı oldu 12'ncide yakayı ele verdi sebebi ise şaşırttı

Hindistan Halk Sağlığı Başkanı Chandrakant Lahariya ise, böyle bir olayın test sonuçları uzun süre bekletildikten sonra sisteme yüklenmesinden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, yine de bu kadar dozun ardından olayın nasıl tespit edilemediğini bilmediğini söyledi.

BAŞ VE BEL AĞRILARINA İYİ GELİYOR DİYE...

 

11 kez aşı olan Brahmdeo Mondal, yaptırdığı Covid-19 aşılarının sağlığına çok iyi geldiğini iddia ederek, aşılardan sonra bel ve baş ağrılarının geçtiğini ve önceden bastonla yürürken artık rahatça yürüyebildiğini söyledi.

Ayrıca Mondal, sisteme kayıt olmak için farklı hesaplar açtığını ve farklı aşı merkezlerine gittiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...