Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 08:52

124 Afgan gazeteciyi Meksika ülkesine kabul etti

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından binlerce kişi ülkeden kaçtı ve kaçmak için Kabil Havalimanı'nda bekliyor. Meksika da 124 Afgan gazeteciyi ülkesine kabul etti.

124 Afgan gazeteciyi Meksika ülkesine kabul etti
afganistan,,meksika,,taliban,,kabil,

ABD ordusunun Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından Taliban, merkez vilayetleri bir bir ele geçirdi. 15 Ağustos'ta ise başkent Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimini ele geçirdi. Taliban'ın yönetime el koymasının ardından binlerce kişi, ülkeyi terk etmek için Kabil Havalimanı'na hücum etti.

Birçok ülke tahliye uçuşları gerçekleştirirken Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ve beraberindeki heyet, Afganistan'da The New York Times olmak üzere çeşitli medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri Meksiko'daki havalimanında karşıladı.

124 GAZETECİ MEKSİKA'DA

Twitter hesabından Afgan gazetecileri paylaşan Ebrard, Meksika'nın insani nitelikte sığınma taleplerini desteklemeye karar verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Bütün insan hayatı önemlidir ancak bugün Meksika'ya gelen bu grubun basın özgürlüğü ve iletişim hakkı ve bununla bağlantılı birçok değeri temsil ettiğini vurgulamak istiyorum."

Meksika, Afganistan'dan tahliye edilen Afgan vatandaşı 124 gazeteciyi ülkeye kabul ettiğini açıkladı. Afgan gazetecileri aileleriyle birlikte misafir eden Meksika, gazetecilerin kendilerinden geçici insani koruma talep ettiğini bildirdi.

Meksika, 25 Ağustos'ta da Afganistan'dan tahliye edilen uluslararası ödüllü 5 Afganistan vatandaşı kadını ülkeye kabul ettiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...