Tgrt Haber
24 May 2022 23:44 - Güncelleme : 25 May 2022 09:39

Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: ABD’nin Teksas eyaletinde bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırı sonucu can kaybı 19 çocuk ve 2 yetişkin olmak üzere 21'e yükseldi. Olay yerinde federal ve ulusal güvenlik yetkililerinin saldırıyla ilgili incelemeleri sürüyor. ABD Başkanı Biden ise ABD Başkanı Joe Biden silahlı saldırıya ilişkin, "Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Teksas,ABD,saldırı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) güneyinde yer alan Teksas eyaletinde korkunç bir saldırı meydana geldi. Bir ilkokula düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Yerel medyadan edinilen ilk bilgilere göre, saldırı San Antonio'nun 90 dakika batısındaki 16 binden fazla nüfusu bulunan Uvalde kasabasında gerçekleşti.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Teksas Senatörü Roland Gutierrez, CNN'e yaptığı açıklamada eyalet polisinin kendisini son durum hakkında bilgilendirdiğini, buna göre ilkokuldan 19 çocuk ile 2 yetişkin ve saldırgan dahil şu ana kadar 21 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Teksas Valisi Greg Abbott, saldırıdan sonra yaptığı basın toplantısında 14 çocuk ile 1 yetişkinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İKİNCİ BÜYÜK SALDIRI

Aynı kasabada yaşayan Ramos'un, saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu medyaya yansırken polis, olayın nedeni konusunda henüz açıklama yapmadı. Saldırının, Teksas tarihinde en ölümcül okul saldırısı olduğu kaydedilirken, 2012’de 28 kişinin öldürüldüğü Connecticut’taki Sandy Hook ilkokulu saldırısından sonra ülkedeki ikinci büyük saldırı olduğu belirtiliyor.

HAYATI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ PAYLAŞILMADI

Sadece 2, 3 ve 4. sınıfların yer aldığı yaklaşık 600 öğrencinin bulunduğu Robb İlkokulu’nda öldürülen 18 öğrencinin kimliği hakkında henüz bilgi paylaşılmadı. Olay yerinde federal ve ulusal güvenlik yetkililerinin saldırıyla ilgili incelemeleri sürdürdüğü kaydedildi.

Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

BIDEN'DAN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

Asya ziyaretinden dönen ve Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Biden, eşi Jill Biden ile gazetecilerin karşısına çıkarak görevini devraldığında böyle bir konuşma yapmak zorunda kalmamak için dua ettiğini aktardı. Daha 1 hafta önce New York'un Buffalo kentinde bir silahlı saldırı olduğunu anımsatan Biden, ülkede artan silahlı şiddete dikkati çekti.

"NE ZAMAN SİLAH LOBİSİNE KARŞI DURACAĞIZ"

Biden, "Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?" ifadesini kullanarak, Kongre'ye silah satışlarında düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Bütün silahlı saldırılar olmasa da birçoğunun önlenebileceğini ve bunun için de harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Biden, "Ben artık bu konudan yoruldum." değerlendirmesini yaptı. Biden, sözlerini, "Bu tarz silahlı saldırılar dünyanın başka yerlerinde nadiren oluyor. Oralarda da akli dengesi yerinde olmayan insanlar var, orada da aile içi problemi olan insanlar var ancak bu tarz toplu silahlı saldırılar bu kadar sıklıkla asla olmuyor. Peki neden Amerika'da oluyor ve biz neden bu kıyımla yaşamak zorundayız?" diye tamamladı.

Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ÖĞRETMEN SENDİKALARINDAN TEPKİ

Ulusal Eğitim Derneği, Teksas Eyaleti Öğretmenler Derneği ile yaptığı ortak açıklamada, “Devlet okullarımız öğrenciler ve eğitimciler için en güvenli yerlerden biri olmalıdır. Siyasilerin nihayet sorumluluk alıp silah güvenliği sorununu çözmesi için daha ne kadar kitlesel saldırı yapılması gerekiyor?" dedi. Amerikan Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten de saldırıya tepki göstererek, "Yalnızca bu ülkede ebeveynler çocuklarının okulda güvende olacağından emin değiller." ifadesini kullandı. CNN'e göre, ülkede yılbaşından bu yana son saldırı hariç eğitim kurumlarında yaşanan 38 silahlı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi yaralandı.Ancak daha sonra gelen bilgilere göre biri öğretmen, 14'ü öğrenci olmak üzere toplamda 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

SALDIRGAN YAKALANDI

Öte yandan kanlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın 18 yaşındaki Salvador Ramos olduğu ifade edildi. Saldırgan polisle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildiği açıklandı. Aynı kasabada yaşayan Ramos'un, saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu medyaya yansırken polis, olayın nedeni konusunda henüz açıklama yapmadı.

Son dakika! ABD'de ilkokulda katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...