Tgrt Haber
28 Haziran 2022 12:42 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:42

ABD'den NATO zirvesi öncesinde açıklama: Tarihi kararlar alınacak

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesinde görüşeceğini bildiren Beyaz Saray, “Madrid'deki NATO zirvesinde İttifak'ın ortak güvenliği ve savunması için tarihi kararlar alınacak” açıklamasında bulundu.

ABD'den NATO zirvesi öncesinde açıklama: Tarihi kararlar alınacak
nato,erdoğan,joe biden

İspanya'nın başkenti Madrid'de yarın gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesinde ABD'den açıklama geldi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Madrid'deki NATO zirvesinde İttifak'ın ortak güvenliği ve savunması için tarihi kararlar alınacak” ifadeleri kullanılırken, "Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesinde görüşecek" denildi. Açıklamaya göre Başkan Biden, Madrid'deki NATO Zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

ERDOĞAN İLE BIDEN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-ABD ilişkilerine dair hususlar ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden görüşmede ayrıca Madrid’de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesinde zirve gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

NATO ZİRVESİNDE İKİ ÖNEMLİ KONU

NATO üyesi ülkelerin liderleri, tüm dünyaya çeşitli etkileri bulunan Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşla ilgili gelişmeleri görüşmek ve NATO’nun yeni stratejik konseptini kabul etmek üzere bir araya gelecek. NATO Zirvesi, İspanya’nın başkenti Madrid’de 28-30 Haziran'da düzenlenecek. Zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Zirve toplantısı, 28 Haziran’da İspanya Kralı Felipe’nin liderlere vereceği akşam yemeğiyle başlayacak. 29 Haziran sabahı ilk oturumda Ukrayna ve Rusya konuşulacak. Bu oturuma Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de video konferans yöntemiyle katılarak liderlere hitap edecek.

NATO Zirvesi'nde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı görüşmelerde de İsveç ve Finlandiya’nın başvurularının gündeme gelmesi bekleniyor.

İki ülkenin liderleri NATO Zirvesi için Madrid’e gelecek ancak zirve programında sadece ilk günde ev sahibi İspanya’nın liderlere vereceği yemek bölümünde yer almaları öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...