Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 14:25 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 14:59

ABD'li saldırganın kimliği ortaya çıktı! Ayda 100 bin dolar kazanıyordu

ABD'nin Chicago şehrindeki 4 Temmuz Bağımsızlık kutlamalarında silahlı saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi ise yaralandı. 22 yaşındaki ABD'li saldırganın kimliği ortaya çıktı, aylık 100 bin dolar kazanan Robert Crimo'ydu.

ABD'li saldırganın kimliği ortaya çıktı! Ayda 100 bin dolar kazanıyordu
abd,saldırı

4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında ABD'nin Chicago şehrindeki banliyölerinden Highland Park bölgesindeki geçit töreni başladıktan kısa bir süre sonra silah sesleri yükseldi. Polis, saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 36 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin 8 ila 85 yaşları arasında olduğu bildirildi. Saldırıyı ise 22 yaşındaki Robert Crimo'nun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Polis, açılan ateşin bir işyerinin çatı katından gerçekleştiğini, zanlının binaya ara sokaktan merdivenle ulaştığını açıkladı. Saldırının ardından polisin arama çalışmalarıyla beraber olayın yaşandığı yerin 8 kilometre kuzeyinde saldırgan Crimo, kısa bir takibin ardından yakalandı ve gözaltına alındı.

ABD'li saldırganın kimliği ortaya çıktı! Ayda 100 bin dolar kazanıyordu

ŞİDDET İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARI VAR

Crimo'nun YouTube hesabına silahlı bir saldırganın polis tarafından öldürüldüğünü gösteren animasyonun da yer aldığı şiddet içerikli müzik videoları yayımladığı ortaya çıktı. Ayrıca ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın sıkı bir detekçisi olduğu, 2020 yılında da Trump yanlısı gösterilere katıldığı belirtildi.

AYDA 100 BİN DOLARDAN FAZLA KAZANIYORDU

Saldırgan Robert Crimo sosyal medyada "Awake the Rapper" adını kullanan bir rap şarkıcısıydı. Çevrimiçi müzik platformlarında binlerce takipçisi olan Crimo'nun ayda 100 bin dolardan fazla kazandığı belirtildi. Söylediği şarkılardan birinde okul katliamlarından bahseden Crimo, "Hiçbir şey beni durduramaz, kendim bile" sözlerini söyledikten sonra kask ve kurşun geçirmez yelek giyerken görülüyor.

ABD'li saldırganın kimliği ortaya çıktı! Ayda 100 bin dolar kazanıyordu

BIDEN'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırı sonrası ilk tepkisini, "Amaçsız silah saldırısından dolayı şok olduk" ifadeleriyle aktardı. Biden, "Silah şiddeti salgınıyla mücadeleden vazgeçmeyeceğini" belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...