Tgrt Haber
17 Ocak 2022 00:08

Almanya’da camiye kundaklama girişimi

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı bir camide yangın çıktı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı üzerinde duruluyor.

Almanya’da camiye kundaklama girişimi
Almanya,CAMİ,Kundaklama

Almanya’nın Chemnitz kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’nde dün gece yangın çıktı. Yangının kimliği belli olmayan kişi veya kişiler tarafından kundaklama girişimi olduğu düşünülüyor.

"KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Fatih Camii Dernek Başkanı Enis Sezgin yaptığı açıklamada, olayın dün yerel saatle 23.00 sularında yaşandığını belirtti. Sezgin, “Camimizin bahçesinde bir yangın çıkmış, çıkan bu yangında dört katlı binamızın hem dış cephesi hem de iç bölümleri hasar görmüş ve camimizin son katı hariç diğer bölümleri alevler, yoğun duman, is ve yangına müdahale çalışmaları sebebiyle neredeyse kullanılamaz hale gelmiştir" dedi.

Almanya’da camiye kundaklama girişimi

YANGINA MÜDAHALE EDEN POLİS VE İTFAİYEYE TEŞEKKÜR ETTİLER

Çöp bidonlarının tutuşturulmasıyla yangının çıktığını dile getiren Sezgin, "Cami bahçesindeki inşaat malzemelerinin ve çöp bidonlarının tutuşturulmasıyla meydana gelen yangın, Chemnitz itfaiyesi ve polisinin müdahalesiyle uzun uğraşlar sonucunda daha fazla büyümeden söndürülmüştür. Yangına müdahale eden itfaiye ve polis görevlilerine derneğimiz ve cemaatimiz adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın fail ya da faillerinin bulunarak cezalandırılmasını istediklerini ifade eden Sezgin, "Bu elim olayın sebebi ve failleri, Chemnitz Kriminal Dairesi polisleri tarafından araştırılıyor. Olayın Müslüman karşıtlığı sebebiyle bir kundaklama olup olmadığı konusunun bir an önce açığa kavuşturulması ve böyle bir durum varsa olayın fail ya da faillerinin bulunarak en ağır ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılması Chemnitz polisi ve yerel makamlardan en büyük beklentimiz ve arzumuzdur. Derneğimize, cemaatimize, yangından hasar gören yan binamızdaki komşularımıza ve Chemnitz’de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz" dedi.

Almanya’da camiye kundaklama girişimi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...