Tgrt Haber
17 Ocak 2022 14:28 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:15

Almanya'dan koronavirüs tahmini: Yıl sonunda pandemiden endemiye geçebiliriz

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, koronavirüse karşı aşıdan başka bir çıkış yolunun olmadığını belirtti. Lauterbach, “Ek bir koruma olmazsa bu insanlar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir” dedi. Lauterbach’ın endişe verici açıklamalarının aksine Alman virolog Drosten ise yıl sonunda pandemiden endemiye geçilebileceğini belirtti.

Almanya'dan koronavirüs tahmini: Yıl sonunda pandemiden endemiye geçebiliriz
Koronavirüs,Pandemi,Kovid-19,Almanya

Koronavirüs salgını Omicron varyantı ile birlikte yayılma hızını arttırdı. Dünya ülkeleri yeni varyant karşısından vatandaşlarına sürekli olarak aşı çağrısında bulunuyor.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Almanya’da yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluk kritik seviyeye dayandığını açıkladı. Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğunu belirten Lauterbach, Ocmicron’un son varyant olmayacağı görüşünü paylaştı.

YIL SONUNDA PANDEMİDEN ENDEMİYE GEÇEBİLİRİZ

Lauterbach, "Ek bir koruma olmazsa bu insanlar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. Dolayısıyla aşıdan başka çıkış yolu yok." dedi. Sağlık Bakanı Lauterbach’ın açıklamalarında sonra bir açıklamada, Berlin Charite Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Christian Drosten'den geldi.

Deutsche Welle'in aktardığına göre Drosten, enfeksiyonun zayıflamış halinin hızlı yayılımı yavaşlatabileceğini dile getirerek, "2022 yılı sonunda pandemiden endemiye geçebiliriz." şeklinde konuştu.

KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Worldometers internet sitesinin verilerine göre, koronavirüs şimdiye kadar 328 milyon 844 bin 451 kişiye bulaştı. 5 milyon 557 bin 893 ölüm yaşanırken, 267 milyon 726 bin 222 hasta sağlığına kavuştu. Almanya'da 7 milyon 991 bin 432 vaka ve 116 bin 268 vaka kayıtlara geçti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...