Tgrt Haber
24 Kasım 2015 08:30

Ankara’da kritik misafir

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yarın Türkiye’ye geliyor. Ankara, Lavrov’u operasyon nedeniyle üst perdeden uyaracak.

Ankara’da kritik misafir
lavrov,türkiye,

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  yarın Türkiye'de olacak. Lavrov'un ziyareti daha önceden planlanmış olmasına rağmen, operasyon sürecine denk gelmesi nedeniyle, kritik mesajların verileceği bir zirveye dönüştü. 

DAEŞ maskesi 

AKŞAM'ın ulaştığı kaynaklar, Lavrov ile yapılacak görüşmeler için Ankara'nın kapsamlı bir dosya hazırladığını belirtti. Moskova'nın "DAEŞ'le mücadele ediyoruz" maskesi, raporlar ve bölgenin genel fotografını yansıtan haritalar üzerinden çürütülecek. Ankara, ılımlı muhalefetin önemli parçası olan Türkmenlere yönelik saldırıların, Suriye'deki dengeleri bozacağını vurgulayacak. Görüşmede, Türkmenler'in hedef alınmasının, bölgedeki terör örgütlerinin "de facto" yapılanma planlarına zemin hazırlayacağı ifade edilecek. 

TÜM ÖNLEMLER ALINDI 

AKŞAM’ın aldığı bilgiye göre Washington, Rusya‘nın yanı sıra bölge ülkeleriyle de sürekli temasta. Durum, iddiaların aksine çok kritik değil, çünkü Türkiye Türkmenler’in korunması için her önlemi almış durumda. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...