Tgrt Haber
21 Aralık 2015 14:51

Avrupa Birliği, ekonomik yaptırımları uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya ekonomik yaptırımları 6 ay uzattı.

Avrupa Birliği, ekonomik yaptırımları uzattı
ab, rusya, yaptırım,

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya uyguladığı ekonomik  yaptırımların süresini uzatmaya karar verdi. AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, AB'nin Rusya'ya karşı  uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların 31 Temmuz 2016'ya kadar uzatıldığı  bildirildi. 
Rusya'nın doğu Ukrayna'daki eylemlerinden ötürü AB'nin ilk yaptırım  kararını 31 Temmuz 2014'de aldığı anımsatılan açıklamada, yaptırımların Minsk  ateşkes anlaşmasının tam uygulanmasıyla son bulacağı hatırlatıldı. 
Yaptırımlar uyarınca, AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı  yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı  teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor, Rus kamu bankaları Avrupa'da  finans sektöründen dışlanıyor. 
Öte yandan AB'nin, Rusya ve Ukraynalı ayrılıkçılara yönelik  yaptırımları da devam ediyor. AB'nin ilave yaptırımlar ve vize yasağının  hedefinde 149 kişi var. Bu isimler arasında Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry  Kozak ile Rusya İstihbarat Teşkilatı Başkanı İgor Sergun ve Kırım lideri Sergey  Valeryevich Aksyonov da bulunuyor. 
Bu yaptırımlarla, Rusya'nın Ukrayna'da Minsk ateşkes anlaşmasına  uyması için baskı yapılması amaçlanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...