Tgrt Haber
11 Eylül 2018 19:33

Barzani ile McGurk bir kez daha görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, son zamanlarda Iraklı taraflarla sıkça yoğun mesai sarf eden ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile bir araya geldi.

Barzani ile McGurk bir kez daha görüştü
barzani,

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, Erbil'deki başbakanlık  kontunda bir araya gelen Barzani ve McGurk, Irak'taki son siyasi gelişmeler başta  olmak üzere kurulacak yeni hükümet çalışmalarını ele aldı.

Irak'ta çoğunluğu sağlayacak en büyük koalisyonu oluşturma  çalışmalarının görüşüldüğü görüşmede, ikilinin yeni hükümet görüşmelerinde bir an  önce sonuç alınması ve hükümetin, tüm bileşenlerin çıkarına kurulması  temennisinde bulunduğu kaydedildi.

McGurk'ün, IKBY'de 30 Eylül’de yapılacak milletvekili seçimlerinin  zamanında yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirttiği görüşmede,  seçimlerin başarılı bir şekilde geçmesi temennisini dile getirdiği ifade edildi.

IKBY Başbakanı Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile  Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, geçen ay da aynı konuyu ele almak üzere bir  araya gelmişti.

McGurk'ün son zamanlarda Irak'ta yeni hükümet kurma arayışları  kapsamında ülkenin farklı kesimleriyle sıkça bir araya gelmesi dikkati çekiyor.

Ülkede yapılan son genel seçimlerde hiçbir parti 329 sandalyeli  mecliste tek başına çoğunluk elde edemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...