Tgrt Haber
13 Ocak 2023 08:53 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 09:18

Beşar Esad Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme şartını açıkladı! Suriye'nin kuzeyine dikkat çekti

Türkiye ve Suriye arasında 11 yıl sonra gerçekleşen ilk temasın ardından dışişleri bakanlarının görüşmesi beklenirken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan da bir açıklama geldi. Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme şartını sundu.

Beşar Esad Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme şartını açıkladı! Suriye'nin kuzeyine dikkat çekti
beşar esad,rusya,suriye,recep tayyip erdoğan

Geçtiğimiz haftalarda Moskova'da gerçekleşen savunma bakanları düzeyindeki Suriye temasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Suriye ve Rusya arasında yeni bir görüşmenin şubat ayında gerçekleşebileceğini belirtti. Yeni görüşme tarihiyle beraber temasların devam edeceği belirtilirken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan açıklama geldi.

Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile Şam'da bir araya geldi. İkili, istihbarat şeflerini ve savunma bakanlarını bir araya getiren, dışişleri bakanları ve devlet başkanları düzeyinde devam etmesi planlanan üçlü görüşmeleri masaya yatırdı. Esad, görüşmelerden somut bir sonuç çıkması için şartını sundu.

''OPERASYONLAR SONA ERMELİ''

Esad, "Bu tür görüşmeler, verimli olması ve Şam'ın beklediği somut hedeflere ulaşılması için Rusya ve Suriye arasında önceden koordine edilerek ve planlanarak hazırlanmalı" ifadelerini kullandı. Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

Beşar Esad Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme şartını açıkladı! Suriye'nin kuzeyine dikkat çekti

ERDOĞAN: LİDERLER BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan geçtiğimiz ay açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söylemişti:

"Biz, şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin'e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız.''

''Süratle adım atılması gereken bir diğer konu daha var. O da nedir? Terör örgütleri Suriye'de, özellikle Suriye'nin kuzeyinde rahat durmuyorlar. Zaman zaman ülkemizi oradan tehdit, tahrik ediyorlar, her şeyi yapıyorlar. Bizim de Soçi Mutabakatı olsun, Astana olsun buralarda verilmiş kararımız var. Nedir bu karar? Sınırımızdan 30 kilometre güneyde biz rahatsız edildiğimiz zaman bu bizim güvenlik koridorumuzdur. Bu güvenlik koridorunda biz her türlü adımı atarız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Selim-i Sani13 Ocak 2023 14:10

Operasyonların sona ermesi için de teröristlerin temizlenmesi gerekiyor. Bunun garantisini verecek misin esed efendi?

Sonraki Haber Yükleniyor...